Stardib Eesti esimene maasikabuss

BNS
Copy
Maasikakorjajad põllul.
Maasikakorjajad põllul. Foto: Tairo Lutter

Esmakordselt Eestis pannakse tööle maasikabuss, mis viib pealinlased ja Rakvere rahva Peipsi äärde endale maasikaid korjama.

Maasikapõldudel on kätte jõudnud aasta kõige kiirem aeg. Suitsu talu kutsub sel puhul oma maasikapõldudele korjajaid üle Eesti, kuid Tallinna ja Rakvere rahva jaoks pannakse käima maasikabuss, mis teatud kuupäevadel toob korjajad põllule ise marju korjama. Esialgu on planeeritud kaks reisi, mis toimuvad 27. juunil ja 4. juulil. Järgmised reisid planeeritakse vastavalt huvile ja maasikate valmimisele. 

Suitsu talu noorperemees Romet Villemson ütles, et abikäed põllul on praegu teretulnud, kuid maasikabuss on pandud käima just selleks, et pakkuda inimestele võimalust korjata oma tarbeks marju otse põllult. "Soovime inimestele jagada rõõmu oma magusatest maasikatest ja elavdada maaturismi sel kaunil suvel. Kui talvevarud korjatud, siis leiab igaüks endale meelepärase viisi suve nautimiseks Peipsi ääres."

Buss võtab eelisjärjekorras peale eelnevalt registreerunuid ja vabade kohtade olemasolul ka viimasel hetkel tulijaid. Buss väljub Ülemiste parklast kell 6.30 ja Rakvere Põhjakeskuse parklast kell 7.45. Bussi all on jahutusega pagasiruum, et maasikad värskena koju jõuaks.             

Korjamisel on maasika hind pidevas muutumises sõltuvalt turuhinnast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles