Eesti eest langenutele avaldati austust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Ants Silm (paremal) ütles, et võidupühal on võimalus austada kõiki, kes on võidelnud ja langenud Eesti eest. Temaga nõustus Ruuben Lambur.
Ants Silm (paremal) ütles, et võidupühal on võimalus austada kõiki, kes on võidelnud ja langenud Eesti eest. Temaga nõustus Ruuben Lambur. Foto: Ain Liiva

Maakaitsepäeva tähistasid maakonna korrakaitsjad ja veteranid võidupühal pidulikult.

Rakvere Ausambamäel asetati Eesti vabadussõjas langenute mälestussamba jalamile pärjad, seejärel toimus traditsiooniline pidulik lõunasöök.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Hõbemägi ütles, et sel päeval näidatakse ühist kaitsetahet. “Kaasatakse neid, kes on andnud oma panuse Eesti vabaduse kaitseks. Austame üritusega veterane ja hoiame Eesti asja,” rääkis Sven Hõbemägi.

Võidupüha on Ants Silmu jaoks oluline tähis. See on võimalus ühel ja samal ajal austada kõiki, kes on võidelnud ja langenud Eesti eest. “Tähistame eestlaste võidutahet,” ütles Ants Silm. Kaitseliidu liige alates 1992. aastast ja Viru maleva asutajaliige nimetas võidupüha võidu päevaks. “Selle mõte on: tehke, mida tahate, me ikkagi võidame,” lausus Silm.

Isamaalise kasvatus kohta sõnas mees, et tähtis on uskuda endasse. “Kuni inimene usub, lähevad asjad ka täide,” ütles Silm. Tema sõnutsi on vajalik kodudes ja koolides edastada noortele hoiakut, et anname Eesti nimel kõik. “Kui vaja, siis elu,” märkis Ants Silm.

Sama meelt oli ka endine metsavend ja endiste poliitvangide Lääne-Virumaa ühenduse esimees Ruuben Lambur. 95-aastase mehe sõnul on oluline, et Eesti pööraks isamaalisele kasvatusele rohkem tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles