Võimalik on õppida vabatahtlikuks konfliktivahendajaks

Katrin Uuspõld
Copy
Taastava õiguse vabatahtlikeks on oodatud inimesed, kes soovivad panustada oma kogukonna turvalisusesse.
Taastava õiguse vabatahtlikeks on oodatud inimesed, kes soovivad panustada oma kogukonna turvalisusesse. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalkindlustuse ohvriabi ja ennetusteenuste osakond alustab sügisel kolme uue rühma taastava õiguse vabatahtlike ehk konfliktivahendajate koolitamisega. 29. juunil on Jõhvis infokohtumine nendele, kes tunnevad, et tahaksid panustada sellesse, et nende kogukonnas oleks turvaline ja hea elada, ühtlasi saab kohtumisel ülevaate konfliktivahendaja rollist ja väljaõppest.

Taastava õiguse puhul tuuakse konflikti või õigusrikkumise osalised ning sellega seotud isikud pärast eraldi vestluseid neutraalsesse ruumi kokku ning vahendaja toetusel ja suunamisel räägitakse juhtunust, selle mõjudest ning sellest, kuidas edasi liikuda ning millised on iga indiviidi vajadused selleks.

Konfliktid või õigusrikkumised, mis vahendamisele jõuavad, võivad olla seotud nii alaealiste kui ka täiskasvanutega. Tegu võib olla näiteks tülide, vägivallajuhtumite, kogukondlike konfliktide, vaidlustega. Inimestel on võimalik pöörduda ise, et saada tuge neutraalselt poolelt või ka politseilt, omavalitsuselt, koolilt või mõnelt spetsialistilt.

Taastava õiguse vabatahtlikeks on oodatud inimesed, kes on valmis osalema seitsmepäevasel koolitusel, panustama keskmiselt kümnel vahendusel koos kolleegiga ning osalema kovisioonidel.

Infokohtumisel osalemiseks tuleb end registreerida, täpsemat infot saab sotsiaalkindlustusametist. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles