Sügisel sünnib Sõmerul kunstistuudio – nii lastele kui ka täiskasvanutele

Katrin Uuspõld
Copy
Üks osa kunstistuudio õppetööst hakkab toimuma Kille Kruuvi koduses ateljees Aresil.
Üks osa kunstistuudio õppetööst hakkab toimuma Kille Kruuvi koduses ateljees Aresil. Foto: Ain Liiva

Kunstiõpetaja Kille Kruuv unistas aastaid kunstistuudiost. Kursustel käinud täiskasvanud küsisid, millal ta maalimist õpetama hakkab. Õpilased Sõmeru ja Uhtna koolis oleks nõus kunstistuudios käima, kui see asuks kodu lähedal. Ja kui valmis ateljee tema kodutalu pööningukorrusel, oli asi klaar: stuudio tuleb teha nüüd, koos kompanjonidega.

Kui Kille Kruuv rohkem kui 20 aastat tagasi Lõuna-Eestist Virumaale kolis ja Aresi külla talu ostis, siis mõttega hakata seal kunstilaagreid korraldama. Ja neid ta suviti seal nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele teinud on. Aga samal ajal on tiksunud kuklas mõte päris kunstistuudiost, kus pakkuda konkurentsivõimelist õpet. Nii mõnigi kord on olnud mõte teostusele juba õige lähedal, kuid kas on kompanjon plaane muutnud või sobivad ruumid keegi teine enda valdusse saanud.

“Eelmisel kevadel sai pööningukorrusel valmis mu ateljee ja siis oli selge: kui ma nüüd härjal sarvist ei haara, jääb kunstistuudio tegemata ja tulevikus, vanurieas, kahetsen, et oli plaan, aga jäi tegemata,” rääkis Kille Kruuv, kes mõtet stuudiost arendab MTÜ-s Pistrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles