Metsa hingus. Maalid ja maastikud

Inna Grünfeldt
Copy
Jane Remmi maalinäitusel “Kännud” Rakvere Galeriis avab mets vaatajale nii oma hingelise kui ka teaduspõhise külje.
Jane Remmi maalinäitusel “Kännud” Rakvere Galeriis avab mets vaatajale nii oma hingelise kui ka teaduspõhise külje. Foto: Ain Liiva

Kui kaunis võib olla vana känd, mis kihab silmale nähtamatust elust, kui imeline võsastunud metsaalune, kus kasvavad kinni inimtegevuse jäljed, kui valusalt alasti teeehituse maastik. Hetki peatavad Jane Remmi maalid.

Jane Remmi näitus “Kännud” Rakvere Galeriis kõneleb metsast. Kunstnik toob maalidel vaatajani laane loomuliku ilu, heidab pilgu metsa hinge ja olemusse, juhatab puuhakatise, võsa ja kännu kodupaika, meelitab süvenema kuusekoorde ja päikeselaiku.

Näituse avas Rakvere Galerii kuraatori Riho Hüti performance, kus möirgas saag ning serviti seatud puuklotside rida galerii uksest suure teeehitust kujutava maalini langes Antonio Vivaldi “Aastaaegade” saatel vaikse, kuid kõneka kolksatuste jadana. Galeriid täitva bensiinivingu ja muusika ülevuse vastuolus tuksus kujundlik sõnum, millist doominoefekti tekitab inimese mõtlematu tegevus loodusele. Jane Remmi maale silmitsedes sai selle üle pikemalt mõtiskleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles