Maakonna kergejõustikutipud heitlesid meistrimedalitele

Virumaa Teataja
Copy
Lääne-Viru meistrivõistlustel kergejõustikus oli kolme meistrikullaga edukaim USA-s tudeeriv Johanna Ilves.
Lääne-Viru meistrivõistlustel kergejõustikus oli kolme meistrikullaga edukaim USA-s tudeeriv Johanna Ilves. Foto: University of Nebraska

Lääne-Viru täiskasvanute kergejõustiku meistrivõistlustel Rakveres näitasid korralikke tulemusi samad tegijad, kes on esindanud Rakvere kergejõustikuklubi ViKe edukalt ka üleriigilistel jõuproovidel ja kuuluvad Eesti noortekoondistesse.

Meeste 100 meetri jooksus kordas Robin Sapar poolemeetrise vastutuulega tema enda nimel olevat maakonna noorterekordit, mis on täpselt 11 sekundit. Mitmevõistleja Kristjan Rahnu 19 aastat tagasi USA-s Arlingtonis joostud Lääne-Virumaa rekord on nii kõvast puust nagu 10,65 sekundit.

Naiste sama pikal sprindidistantsil võidutses Rakvere staadionil Johanna Ilves ajaga 12,58 sekundit. Teise meistrikulla saavutas 21-aastane Johanna Ilves kaugushüppes, kus tal õnnestus edestada õdedevahelises duellis kaks aastat nooremat Lishannat viie sentimeetriga: võitja tulemus oli 5.65, teise koha omanikul 5.60.

Samuti oli tihe konkurents kahvatumat karva medalile, sest pronksi saavutanud Marleen Müllal õnnestus tõusta pjedestaali kolmandale astmele tulemusega 5.41 ning jätta Kaireen Penek 5.40-ga neljandaks.

Kolmanda meistritiitli noppis Johanna Ilves 100 meetri tõkkejooksus, kus tema võiduaeg oli täpselt kahemeetrise taganttuulega 14,61 sekundit.

Teivashüppele spetsialiseerunud Mülla parandas oma põhialal sel aastal teist korda Rakvere staadioni rekordit: talle meistrikulla andnud uued rekordinumbrid on nüüd 4.05 (eelmised olid 4.01).

Kettaheites võttis naistest esikoha Berit Saar tulemusega 38 meetrit ja 81 sentimeetrit. Teise kulla saavutas ta kuulitõukes 12 meetri ja 69 sentimeetriga.

Kahe meistrikulla omanikuks sai Taavi Kilki, kes näitas konkurentidest väledamaid jalgu nii 800 meetri (2.03,85) kui ka 3000 meetri (9.07,44) jooksus.

Lääne-Viru kergejõustiku meistrivõistluste protokoll (pdf)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles