Soojalaine paljusid kiiret abi vajama ei pannud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Mitu päeva kestnud soojalaine inimesi hullusti ei kimbutanud. Võsu rannas vajas neil aegadel kuuma tõttu abi vaid üks inimene. 
Mitu päeva kestnud soojalaine inimesi hullusti ei kimbutanud. Võsu rannas vajas neil aegadel kuuma tõttu abi vaid üks inimene. Foto: Vladislav Musakko

Mitu päeva kestnud soojalaine pole palju lisanud neid, kes palavuse tõttu tervisehäire pärast kaebavad. Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ja Võsu vetelpääste tööd pole kuumus palju mõjutanud.

Rakvere haigla ravijuht Liis Otstavel ütles, et viimastel päevadel on EMO-sse pöördumiste arv olnud tavapärane. 

"Päikesekahjustuste ja traumade arv on suurenenud," tõdes Otstavel. Ilmast sõltuvalt on abi vajanud riskirühma kuuluvad vanemad inimesed ja need, keda vaevavad kroonilised haigused. 

"On ka päikesepistet ja kuumarabandust. See tähendab seda, et inimene on liiga kaua õues kuuma käes olnud," täpsustas ravijuht. 

Võsu rannas pole suvitusilmad kaasa toonud suuri vahejuhtumeid. Lääne-Virumaa päästeteenistuse Võsu tugikomando pealik Andrus Aasmäe nentis, et rahvast oli küll palju, kuid kõik nautisid õnnelikult suveilma. "Ühel teenindajal hakkas palavusest halb, sai jääkoti otsa ette," sõnas Aasmäe. 

Ta lisas, et täna hommikul tuul pöördus, mis omakorda tähendab seda, et Võsul on veesoojust ainult 11 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles