Tapa valla hariduse arengukava sisaldab äraootavat seisukohta

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Koolitund.
Koolitund. Foto: Vladislav Musakko

Tapa vallavolikogu kinnitas valla hariduse ja noorsootöö arengukava kuni aastani 2025. Avalikkusele enim huvi pakkuv küsimus, mis saab Tamsalu gümnaasiumist ja Tapa vene koolist, kas need liidetakse Tapa gümnaasiumiga või mitte, arengukavaga kindlat vastust ei saa.

Tapa abivallavanem Rain Sepping ütles, et koolide võimaliku ühendamise aastanumbrit arengukavas pole. "Tahame teada, kas ja kuidas mõjutab meie valla koolivõrku riigigümnaasiumi avamine Rakveres 2022. aastal," selgitas ta. "Konkreetset tegevuskava on enne väga raske teha, kui me pole näinud riigigümnaasiumi avamisest tulenevat arengut. Me ei tea praegu, kas meie valla õpilased otsustavad riigikooli kasuks või eelistavad oma valla gümnaasiumit."

Tapa vallas tegutseb praegu 13 haridusasutust, millest kahe, Maarjamaa hariduskolleegiumi Valgejõe õppekoha ja Porkuni kooli pidaja on riik. Hariduse osatähtsus valla eelarve kogukulu arvestades on 42 protsenti. 2019. aastal olid Tapa valla kulud haridusele 7 667 065 eurot.

Vallas on veel kaks huvikooli ja neli avatud noorsootöö meetodil tegutsevat asutust, kus teenuse osutamine on delegeeritud kolmandale sektorile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles