Noored korjavad kaks korda nädalas tammikust prügi

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere tammik on mõnus koht jalutamiseks, suuremate teede ääres on ka prügikastid, kuid ometi jõuab praht sinna, kuhu ei peaks. Rakvere Kolmainu koguduse töökeskuse intellektipuudega noored püüavad selle loodusest üles noppida.
Rakvere tammik on mõnus koht jalutamiseks, suuremate teede ääres on ka prügikastid, kuid ometi jõuab praht sinna, kuhu ei peaks. Rakvere Kolmainu koguduse töökeskuse intellektipuudega noored püüavad selle loodusest üles noppida. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Kolmainu koguduse töökeskuse intellektipuudega noored käivad juba teist suve kaks korda nädalas Rakvere tammikus, et seal jalutanute käest pudenenud prügi kokku korjata. Koguduse õpetaja Tauno Toompuu ütles, et kui nad küsisid Rakvere linnalt noortele jõukohast tööd, pakuti Rakvere tammikut.

“Tasu noored selle töö eest ei saa, küll toetab Rakvere linn veidi meie keskuse tegevust,” täpsustas Toompuu.

Intellektipuudega noorte tegevusjuhendaja Rele Laud ütles, et tammiku suured teed on enam-vähem puhtad, rohkem prügi leidub väikestel teedel. “Suitsukonid ja koeratoidupakendid on kõige enam levinud, aga on ka viinapudeleid ja muud, mida maha loobitakse,” rääkis Rele Laud.

Keskmine “saak”, mida tavaliselt viis noort kokku korjavad, mahub tema sõnul viie- kuni viieteistliitrisesse kotti. “Aga tuleb ette, et jäetakse maha ka kopsakamaid prügikotte, ja siis on prügi hulk ka suurem,” märkis Rele Laud. “Noortel on muidugi väga hea meel midagi kasulikku teha, millega nad hakkama saavad. Ja oleks väga tore, kui neile leiduks rohkemgi jõukohast tööd,” lisas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles