Rallimehed pääsesid pärast pikka pausi võistlust nautima

Copy
Georg Gross ja Raul Jeets jõudsid kahe esimese kiiruskatse vahel sõbralikult suhelda.
Georg Gross ja Raul Jeets jõudsid kahe esimese kiiruskatse vahel sõbralikult suhelda. Foto: Veiki Ojaperv

"Mõnus on," nentis Georg Gross päris Viru ralli avakatse läbimist. Rallisõitjad pole ju saanud päris tükk aega oma võimeid võistlusolukorras proovile panna.

Küll tõdes ta, et šikaan, mis trennis oli künkakese tagant tulles kenasti näha, oli võistluse ajal otsekui kadunud. "Öösel oli vist keegi kallal käinud ja ülemised rehvid pihta pannud," märkis rallimees. "Kõik oli küll õiges kohas, aga näha polnud enam," lisas ta.

Grossi kaardilugeja Raigo Mõlder lausus, et tal oli juba keele peal öelda juhile, et too otse sõidaks, aga viimasel hetkel ilmus šikaan nähtavale.

Teine kohalik rallisõitja Siim Aas, kes niigi suhteliselt harva võistleb, on tänavu stardis enda jaoks uue ja harjumuspärasest võimsama Fordiga.

"Vasak jalg kippus liiga palju pidurile vajutama," nentis Aas pärast Sonda katse lõppu. "Alles harjume autoga, järgmistel katsetel tahaks kindlasti juurde panna," lisas ta.

Enne iga kiiruskatse algust kontrollivad korraldajad kõik võistlusautod üle. Eesti Autospordi Liidu tehnikakolleegiumi liige Martin rääkis, et vaadatakse üle, et autos midagi lahtist ei oleks, kiivrid ja turvarihmad korras oleksid.

Võistlejate ees rada läbiva nullauto juht Martin Juhe ütles, et rahvast on raja ääres väga palju. "See on ka arusaadav, kuna rallisid pole tükk aega olnud ja Ott Tänak ise on stardis," sõnas ta. Juhe lisas, et pealtvaatajad on mõistlikud ja käituvad korralikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles