Janika Tänak: Ütlesin Otile, et lähen sõidan ise ja sa oled lastega

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Viru rallil elab Ott Tänakule kaasa kogu tema pere: tütar Mia ja poeg Ron, maailmameister muljetab abikaasa Janikaga (vasakul). 
Viru rallil elab Ott Tänakule kaasa kogu tema pere: tütar Mia ja poeg Ron, maailmameister muljetab abikaasa Janikaga (vasakul). Foto: Ain Liiva

Viru rallil on Ott Tänakule kaasa elamas kogu tema pere: abikaasa Janika, tütar Mia ja poeg Ron. Maailmameistril on jõudehetk, ta silub oma laste päid ja vahetab mõtteid teisepoolega.

Janika, mis oli see sõnum, mida te Otile rallirajale kaasa andsite?

Ausalt öeldes võtame Viru rallit puhkusena. Ma ei pabista. Ma ei tee tavaliselt midagi erilist. Kui on võimalus, siis püüame perega koos olla.

Kui ma hakkan õpetama, siis see ei vii teda kuhugi. Ott teab, mida ta teeb. 

Kui ma näen, et tal on olukord, kus on vaja ekstra pingutada, siis loomulikult saadan sõnumi või helistan ja soovin rahu.

Kuidas ise leiate jõu ja tahte tulla väikeste lastega rallile ja kirega kaasa elada? 

Ma ei käi igal rallil, nüüd käin rohkem, sest lapsed on suuremad. Meil on nii, et Ott on pidevalt üksinda, mina olen lastega. Seepärast teen lastele selgeks, et nad peavad vanaema juures olema, sest issi on üksinda ja ta on kurb. Ta tunneb ise ka, et õhtul tahaks rääkida muust ka kui rallist, olmelistel teemadel. 

Kas teie lapsed tahavad saada rallisõitjaks? 

Ikka. (Pöördub lapse poole.) Ronnu, tahad rallisõitjaks saada? (Laps noogutab.)

Ega neist ilmselt rallisõitjaid ei tule. See on ohtlik ala, mehe pärast juba muretsen palju, kui see on veel oma laps, siis see on väga keeruline.  

Kuidas suudate ärevust enda sees mahendada ja mõelda, et kõik läheb hästi?

Ma ei tea. Mõtlen, et tänaval kõndides võib ka kivi pähe lennata, see tõenäosus on isegi suurem. Sa lepid ajapikku ja harjud, et tal on selline töö. Ralliga kaasneb risk, aga tänapäeval on see ka väga turvaline. See peab olema halb juhus, kui midagi fataalset juhtub. 

Viru ralli on teile ka pisut nostalgiline paik. Rakvere on oluline koht, siin te kohtusite. Mis neil päevil olete siin teinud?

Eile käisime kolm korda spaas, mänguväljakul. Mul on olnud täistööpäev, olen väsinud. Eile õhtul ütlesin Otile, et ma lähen sõidan ise ja sa oled lastega. 

Kui hea autojuht te olete? Mida Ott ütleb?

Ta ütleb, et usaldab mind. Täiega. Mul on 16 aastast olnud autojuhiluba ja olen ka sõitnud. 

Kui te olete autoroolis, kas Ott avaldab arvamust või hoiab suu kinni?

Ma arvan, et see on vastupidi: ma olen tüüpiline naine, kes õpetab kõrvalt. Pigem on niipidi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles