Repliik: Töötud versus töökohad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht
Eevi Kuht Foto: Virumaa Teataja

Eestis on teiste seas töötud 600 raamatupidajat, 123 lüpsjat, 26 talunikku, 99 sulast, 488 majahoidjat-kojameest, 461 turvatöötajat, aga ka 46 meditsiiniõde ja 174 põetajat-hooldajat. Miks?

Arutleda võib. Raamatupidamist suurtes firmades järjest tsentraliseeritakse, teisalt teevad FIEd oma raamatupidamise ise ära. Lüpsjate asemele tulevad robotid, väiksemad talud lähevad pankrotti või lõpetavad ise. Sellega ja üha võimsamate masinate kasutuselevõtuga võib seletada põllumajanduses tööta jäänud sulaste hulka.

Majahoidjaid ei raatsita palgata. Olgugi et talvel tuiskavad kõnniteed hange ja inimesed liiguvad sõiduteel.

Aga töötud meditsiiniõed? Pea igas haiglas otsitakse arstide kõrval ka meditsiiniõdesid. Endistviisi kutsutakse arste ja õdesid ametisse Soome.
Arvan, et palju töötuid elab maal või asulais, kus elu hääbub. Vahest on ka tööandjad muutunud liiga nõudlikuks, lehekuulutustest hakkab silma, et mõnda päris lihtsasse ametisse otsitakse ikka ja jälle töötajat.

Ei leita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles