Lääne-Viru olümpialootused võtsid üksteiselt mõõtu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Marleen Mülla Rakvere reaalgümnaasiumist sooritamas võidukat hüpet. Neiu alistas tütarlaste teivashüppes ainukesena 1.80 m ja oli selle tulemusega parem ka vanema vanuseklassi võidutulemusest.
Marleen Mülla Rakvere reaalgümnaasiumist sooritamas võidukat hüpet. Neiu alistas tütarlaste teivashüppes ainukesena 1.80 m ja oli selle tulemusega parem ka vanema vanuseklassi võidutulemusest. Foto: Arvet Mägi

Kolmapäeval startis Rakvere staadioni kergejõustikuhoones esimene 41. üleriigilist hooaega alustava “TV 10 olümpiastardi” Lääne-Virumaa osavõistlus.


Üle maakonna kokku tulnud noorkergejõustiklased võtsid omavahel mõõtu sprindis, kaugushüppes, kuulitõukes ja teivashüppes. Kõige nooremas vanuseklassis võistlesid noormehed, kelle sünniaasta 2000/2001, 60 meetri jooksus ja kuulitõukes. Vanema vanuseklassi noormehed – sünniaasta 1998/1999 – võtsid üksteiselt mõõtu lisaks sprindile kaugushüppes. Nii vanema kui noorema vanuseklassi tütarlapsed selgitasid paremad 60 m jooksus ja teivashüppes.

Enim osavõtjaid oli sprindidistantsil. “See ongi tavaline, et vähem tehnilistel aladel on osavõtjate arv suurem kui tehnilisematel aladel,” kommenteeris etapi korraldaja, kergejõustikuklubi ViKe treener Jaak Vettik.

2011. aastal võitis Rakvere reaalgümnaasium (RRG) üleriigilisel “TV 10 olümpiastardil” 250 ja enam õpilasega koolide üldarvestuses kolmanda koha. “Visade treenerite abil ja tublide tulemuste saavutamisel võivad noored sportlased ja ka tänavu üldarvestuses kõrget kohta püüda, ” ütles Vettik.

Kuni 12aastaste tütarlaste arvestuses ehk nooremas vanuseklassis oli kiireim Tuuliki Suder Rakvere reaalgümnaasiumist ajaga 9,33. Teiseks tuli Kirke Külmhallik Kadrina keskkoolist 9,49ga, kolmas tulemus oli Rakvere reaalgümnaasiumi neiu Elisabeth Eichee joostud 9,57.

Vanemate tütarlaste (kuni 14aastased) seas oli kiireim Veronica Ivanov RRGst ajaga 8,68. Teise koha saavutas Rakvere gümnaasiumi noorsprinter Brenda Brigitta Vetik tulemusega 9,03. Vaid kahe sajandikuga (9,05) kaotas teise koha Rakvere reaalgümnaasiumi neiu Maris Martinson.

Tütarlaste teivashüppe võistlusel oli ainult neli osavõtjat, seda nii vanema kui noorema vanuserühma arvestuses kokku. Sealjuures oli nooremaid tütarlapsi võistlustules kolm ja kuni 14aastastest hüppas kõigest üks kergejõustikutüdruk. Nooremas vanuseklassis sai Marleen Mülla RRGst võidutulemuseks 1.80, millega ta edestas ka vanemas vanuseklassis võistelnud ja võitnud Eliis Penekit (RRG), kes alistas kõrguse 1.70.

Nooremate tüdrukute teivashüppes tuli teiseks Hanna Lindre Rakvere gümnaasiumist tulemusega 1.60, kolmas võistleja Käroly Seemann Tamsalu gümnaasiumist tulemust kahjuks kirja ei saanud.

Oma esimestel kergejõustikuvõistlustel osalenud, muidu usinalt treener Madis Putko käe all korvpallimängu harjutav Hanti Sep Sõmeru põhikoolist võitis kuni 12aastaste noormeeste seas mõlemal alal esikoha. Noormeeste 60 m sprindi võitis Hanti Sep tubli ajaga 8,70. Teise koha noppis Robin Sapar Rakvere reaalgümnaasiumist tulemusega 9,04 ja kolmandaks tuli Erki Kuhi samuti RRGst ajaga 9,33. Nooremate poiste kuulitõukes võttis Hanti Sep võidu tulemusega 8,44. Teiseks tuli Erki Kuhi 7,84ga. Kolmandale kohale tõukas end Tamsalu gümnaasiumi noorsportlane Kert Arviste, tulemus 7,37.

Poiste vanemas vanuseklassis võidutsesid kaksikud Sander ja Martin Moldau Rakvere reaalgümnaasiumist. Sprindis oli kaksikutest kiirem Martin, alistades ajaga 7,92 venna Sanderi, kes jooksis tulemuseks 7,99. Kaksikute järel sai kolmanda koha Vadim Aleknavitsjus Tamsalu gümnaasiumist ajaga 8,32. Kaugushüppes näitas kaksikutest tublimat tulemust Sander Moldau, kes hüppas võidutulemuseks 5,59 ja edestas kaksikvenda Martinit vaid kuue sentimeetriga. Kolmandaks hüppas end Vadim Aleknavitsjus tulemusega 4,57.

Üleriigilise “TV 10 olümpiastardi” 41. hooaja avaetapp toimub 15. jaanuaril Võru spordihoones.

Märksõnad

Tagasi üles