Riigikogu ei toetanud välistööjõu töölubade pikendamise eelnõu

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Välistööjõu töölubade pikendamise eelnõu lükati täna esimesel lugemisel tagasi. Foto on illustreeriv.
Välistööjõu töölubade pikendamise eelnõu lükati täna esimesel lugemisel tagasi. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigikogu arutas erakorralisel istungjärgul Eesti Reformierakonna fraktsiooni algatatud välismaalaste seaduse muutmise seadust, mis nägi ette pikendada 17. märtsi seisuga Eestis tööd omava välistööjõu töölubasid kuni 31. detsembrini 2020. Riigikogu lükkas eelnõu esimesel lugemisel tagasi.

Eelnõu eesmärk oli hoida juba Eestis töötavat välistööjõudu, mis täidaks lünki, mida tööjõu vaba liikumise peatumisel ei saa täita Eesti elanike arvel. Kõige teravam on olukord põllumajanduses  hooajatöödel, kuid ka ehituses, tööstuses, sotsiaalhoolekandes ja mujal on välistööjõu kaotus korvamatu.

Läbirääkimistel võtsid sõna fraktsioonide esindajad Ivari Padar (SDE), Kersti Sarapuu (keskerakond), Helir-Valdor Seeder (Isamaa), Jaak Valge (EKRE) ja Kaja Kallas (reformierakond).

Ettepaneku eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata tegi Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon. Eelnõu langes menetlusest välja 52 poolt- ja 42 vastuhäälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles