Tapa–Narva rongiliinil katsetatakse suuremat kiirust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rongiliiklust proovitakse muuta kiiremaks.
Rongiliiklust proovitakse muuta kiiremaks. Foto: Gerthrud Grents

Tapa–Narva ja Tapa–Tartu raudteelõigul katsetatakse rongide sõidukiirust 135 km/h. Katsesõidud on planeeritud teha 8. juulil Tapa–Tartu ja 9. juulil Tapa–Narva lõigul.

Eesti Raudtee üheks strateegiliseks eesmärgiks on rongide kiiruse tõstmine Tartu ja Narva suunal. Selleks tehti Tapa–Narva ja Tapa–Tartu lõigul kapitaalremont, mille käigus vahetati välja kogu amortiseerunud raudtee pealisehitis, rööpad ja liiprid. Samuti laiendati antud lõikudel muldkeha ning suurendati selle kandevõimet.

Osaliselt kestavad Tallinna ja Narva vahelistes jaamades veel tööd, mis samuti lõppevad suve lõpuks. Nüüdseks aga on need jõudnud niikaugele, et saab teha katsesõite tõstetud piirkiirusega lõikudel.

"Katsesõitude ajaks oleme planeerinud ülesõidu- ja ülekäigukohtadesse turvapatrullid, kes aitavad tagada ohutuse. Kutsume siiski nii autoga liiklejaid kui ka jalakäijaid raudtee läheduses üles tähelepanelikkusele, kuna hetkel puuduvad antud ületuskohtades veel vastavad turvangusüsteemid. Veel tasub tähele panna, et katsesõidu rongid läbivad antud lõigud ilma peatumata," kommenteeris Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu.

Raudtee kapitaalremonditööd olid esimene osa, pürgimaks suurema eesmärgi täitmise poole, milleks on järkjärguline kiiruste tõstmine kuni 135 km/h Tapa–Tartu ja Tapa–Narva liinil. Lisaks raudteetöödele rekonstrueeritakse lähiaastatel antud liinidel raudtee ületuskohad – paigaldatakse tänapäevased foorisüsteemid ja tõkkepuud. Kui see tehtud, saavad Elroni rongid sõita Tallinnast Tartusse ja Narva senisest kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles