Piret Mildeberg esineb Eesti illustraatorite näitusel

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Piret Mildeberg.
Piret Mildeberg. Foto: Ain Liiva

Eesti lastekirjanduse keskuses on avatud eesti raamatukunstnike "Kesksuvine kevadnäitus", kus saab näha mitme tuntud illustraatori – nende seas Virumaa kunstniku Piret Mildebergi – töid.

Eesti lastekirjanduse keskuse kunstieksperdi Viive Noore sõnul on andekate eesti illustraatorite aastanäitus lastekirjanduse keskuses kujunenud toredaks traditsiooniks. "Kunstnikud saavad keskuses kokku juba seitsmendat korda ning tavapäraselt kuulutab nende ühine näitus kevade algust. Sel aastal lükkus avamine pandeemia tõttu mõne kuu võrra edasi ning huvilistel on võimalik kohalikku illustratsioonikunsti nautida hoopiski kesksuvel," rääkis ta.

Kunstnikud eksponeerivad illustratsioone raamatutest, mis on juba poelettidel saadaval, aga ka neist, mis veel trükki pole jõudnud. Kogenud illustraatorite loomingu kõrval näeb ka nooremate illustraatorite töid.

Teiste hulgas astuvad näitusel üles Anne Linnamägi, Ulla Saar, Regina Lukk-Toompere, Kristi Kangilaski, Kertu Sillaste, Viive Noor, Piret Mildeberg, Ülle Meister, Kadri Ilves, Gerda Märtens, Tuulike Kivestu, Anne Pikkov.

Näitust on võimalik külastada 10. juulini ja siis uuesti 27. juulist 28. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles