Rahvusvahelist filateelianäitust saab vaadata kolm päeva

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Filateelianäituse tervikasja pilt.
Filateelianäituse tervikasja pilt. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti rahva muuseumis Tartus on 10.–12. juulini avatud suur rahvusvaheline erakogude näitus: margid, postkaardid, postiajalugu. 

Näitusel saab näha laia valikut Eesti ja välismaa postmarkidest ning postiajaloo kogusid. Oodata on esinduslikke rahvusvahelisi väljapanekuid, mis näitavad postiajalugu I maailmasõja ajal ja 1918. aastal toimunud muutuseid, mis muutsid põhjalikult Euroopa maakaarti.

Suur osa kogudest kajastavad läinud sajandi esimest poolt, kuid esindatud on ka ülemöödunud sajandi lõpu postiajaloo kogud. Lisaks paljudele võistleva filateelia kogudele, millele rahvusvaheline žürii jagab medaleid, on esindatud postimuuseumi kogu Eesti postmarkide kavandid.

Näituse korraldusmeeskonna juhi Kaido Andrese sõnul on tegemist korralise näitusega. "Viimastel aastatel on näitus kasvanud rahvusvaheliseks, osalevate riikide arv on olnud üle kümne. Sel aastal oleme maksnud lõivu koroonaviirusele, osalejaid on 14 riigist, soovijaid oleks olnud tunduvalt rohkem. Samas õnnestus näitusele saada esinduslik väljapanek Läänemere maade hansalinnadest ning hea ülevaade Eesti ja Soome iseseisvumise esimesest aastast," kõneles Kaido Andres.

Tegemist on esimese suure filateelianäitusega, mis sel aastal Euroopas toimub. Üleilmse pandeemia tõttu on paljud marginäitused maailmas organiseerimisraskuste tõttu tühistatud või edasi lükatud.

Lastele on avatud tegevustuba, nii et kel huvi, saab koostada margialbumi, panna kokku margipuslesid või joonistada ise marke.

Näitus on ERM-i sillaalal ja selle külastamine on tasuta. Avatud reedel ja laupäeval (10. ja 11. juulil) kella 10–18, pühapäeval (12. juulil) kella 10–14.

Seoses filateelianäitusega laseb Eesti Post (Omniva) välja tervikasja ning näitusel on kasutusel esimese päeva tempel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles