Galerii: jooksjate paremik kruttis Rakveres põnevust

Copy

Eesti staadionijooksude võistlussarjale anti avapauk teisipäeva õhtul Rakveres, kus kesk- ja pikamaajooksjad võtsid jalge alla 1500 meetri distantsi. Meestest võidutses Kaur Kivistik ja naistest lätlane Invida Mauriņa.

Naiste konkurentsis teisena lõpetanud kohalike lemmikut Kelly Nevolihhinit jäi 16-aastasest lõunanaabrist lahutama 14 sekundisajandikku. Võitja lõpuaeg oli 4.39,80, teisel 4.39,94. "Eks selle vedamise nahka läks," lausus olude sunnil kohe alguses jooksjaterivi etteotsa läinud Nevolihhin. "Ees tööd teha on raske ülesanne. Alati on palju lihtsam pärast [eesjooksja tuules] tulla."

Lääne-Viru mulluse parima naissportlase sõnul lootis ta küll, et keegi konkurentidest võtab vedaja rolli enda kanda, aga paraku lootuseks see jäigi. "Üksi vaikselt seal ees nokitsesin ja nii läkski – kes teeb ees tööd, see on kõige väsinum," lisas kodustaadionil lõpuspurdis kõik endast andnud, kuid siiski napilt esikoha loovutanud Kelly Nevolihhin.

"Pole hullu, sest see oli heaks vormi testimiseks. Trennides on särtsu küll, aga jooksu see kuidagi üle ei kandunud. Selles mõttes ei saa jälle kurta, sest see oli hooaja esimene 1500 meetri jooks ja alles vaikselt pean hakkama tunnetama tempot," rääkis Nevolihhin.

Staadionijooksu sarja mulluse võitjana plaanib ta edaspidi kaasa teha etappidel, kus on kavas temale sobivamad lühemad distantsid. "10 000 meetrit ma ilmselt ei tee, aga lühemaid nagu miilijooks, 800 ja 1000 meetrit ikka. Võibolla proovin 3000 meetrit ka, aga sellest pikemaid ilmselt mitte," tähendas ta.

Sarnaselt naiste jooksuga pakkus Rakveres samavõrd põneva lõpplahenduse meeste tugevam jooks, kus Eesti parima takistusjooksja Kaur Kivistiku edu finišis teisena lõpetanud Olavi Allase ees oli 49 sekundisajandikku. Kahe mehe lõpuajaks fikseeriti vastavalt 3.56,42 ja 3.56,91.

Kolmanda koha noppis Alberts Blajs Lätist, tema järel tuli neljandaks maratoonar Tiidrek Nurme. Edukaima läänevirulasena ületas Taavi Kilki lõpujoone ajaga 4.02,08 seitsmendana ning tema tiimikaaslane Rakvere kergejõustikuklubist ViKe Sander Jesin sai ajaga 4.27,27 24. koha.

Lõpuprotokolli kanti 17 nais- ja 29 meessportlase tulemused. U14 ja U16 vanuseklassi noori võistles kokku seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles