Ristlusfirmad pole turistide Eestisse toomise plaani veel maha matnud

Copy
Paar aastat tagasi külastas Tallinna sadamat uhke, enam kui kolmsada meetrit pikk kruiisilaev Norwegian Breakaway.
Paar aastat tagasi külastas Tallinna sadamat uhke, enam kui kolmsada meetrit pikk kruiisilaev Norwegian Breakaway. Foto: Konstantin Sednev

Tänavu pidi Eestit külastama üle 300 ristluslaeva. Juuli lõpuni on kõik külastused tühistatud, mõned ristlusfirmad tunnevad aga Tallinna kui sihtkoha vastu ka sel hooajal jätkuvalt huvi.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul oli enne koroonakriisi sadamal käesolevaks hooajaks broneeringuid 334 külastuseks.

“Praeguseks on tühistatud kõik külastused kuni juulikuu lõpuni, suures osas ka augustis ja mõned juba septembris ja oktoobris. Kahjuks tühistamisi saame jätkuvalt igal nädalal,” rääkis Arro.

Tema sõnul on siiski mõned Euroopa reisijatele keskendunud firmad hakanud juba uurima, kas ja mis tingimustel ristluslaevad Tallinna sadamas sel hooajal peatuda saaksid.

“Kas laevad meile sel aastal veel jõuavad, sõltub ilmselt paljudest asjaoludest: milline on haigestumus sihtkohtade riikides ning reisijate päritoluriigis, kas reisimisjulgus on taastunud ja kas reisijad on valmis kruiisilaeval ligi nädala veetma, kas ja millised riigid on lisaks Eestile valmis kruiisilaevasid vastu võtma ja nii edasi,” kõneles Sirle Arro.

Möödunud aastal 27. aprillist kuni 19. oktoobrini kestnud ristlushooaja jooksul peatus Tallinnas 75 lõbusõidulaeva kokku 338 korral ja tõi Tallinnasse rekordilised 656 087 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles