Politseimuuseumi hoovil tehakse nädalavahetusel koerustükke

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Nädalavahetusel kogunevad Eesti politseimuuseumi hoovi koerad ja nende omanikud, kes demonstreerivad enda lemmiku kuulekust. 
Nädalavahetusel kogunevad Eesti politseimuuseumi hoovi koerad ja nende omanikud, kes demonstreerivad enda lemmiku kuulekust. Foto: Ain Liiva

11. juulil toimub Eesti politseimuuseumi hoovil kuuleka koera päev, mida korraldatakse koostöös Ida prefektuuri Rakvere politseijaoskonnaga juba kolmandat korda.

Näha saab politsei- ja vetelpäästekoerte etteasteid. Koeraomanikud, kes soovivad demonstreerida oma lemmiku kuulekust, on väga oodatud. Välja valitakse ka kuulekaim koer. "Ootame kõiki koeraomanikke koos oma lemmikutega, samuti koerasõpru," sõnas Eesti politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa.

Pärnumaalt tulevad kolm vetelpäästekoera MTÜ-st Märjad Käpad. MTÜ Märjad Käpad õpetab inimestele, kuidas ohutult käituda nii maal kui ka merel, mil moel muuta oma kodu tuleohutuks, kuidas märgata ohtu ning ennast ja teisi ohu korral aidata. Üks julgetest vetelpäästekoertest on Eike, kes on päästnud ohtu sattunud poisi Elva paisjärvest.

"Sellel aastal on koostöös maanteeametiga ning PetCityga loodud ka esitlus, kuidas turvaliselt transportida oma lemmikut, et õnnetuse korral ei saaks viga ei lemmikloom ega omanik ise," lisas Andrus Eesmaa.

Kuuleka koera päev kestab kella 11–13. Koertele ja koeraomanikele on sellel osalemine tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles