Praegu on soodne aeg kasevihtasid valmistada

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kui Mati Merirand hakkab suvilas vihtasid tegema, on lapselaps Mirtel samuti platsis. Kõigepealt võtab ühe oksa, nuusutab ja hakkab sellega sääski peletama. Kui vanaisal vihad valmis, saab järele jäänud väikestest okstest sättida aga kokku lasteviha – ka Mirtel armastab saunaskäike ja vihaga sopsutada.
Kui Mati Merirand hakkab suvilas vihtasid tegema, on lapselaps Mirtel samuti platsis. Kõigepealt võtab ühe oksa, nuusutab ja hakkab sellega sääski peletama. Kui vanaisal vihad valmis, saab järele jäänud väikestest okstest sättida aga kokku lasteviha – ka Mirtel armastab saunaskäike ja vihaga sopsutada. Foto: Mirjam Merirand

Kui võrkpallitreener Mati Merirand näeb autoaknast mõnda kaske, mille oksad tunduvad sobiliku vihamaterjalina, peatab ta alati auto ning lõikab paslikud oksad. Enamasti kasvavad sellised noored kased raiesmikel või elektriliinide all.

Võrkpallitreener Mati Merirand on saunavihtade meisterdamises tänu aastatepikkusele kogemusele väga osav. “Eks need oskused pärinevad isalt, tema pealt on palju nähtud, kuidas teha. Oleme olnud kõvad saunatajad ja ilma vihata ei taha kuidagi sauna minna,” rääkis Mati Merirand.

Seda, milline on kuuseis, kui minna metsa kaseoksi viha tarvis tooma, Merirand ei jälgi. “Aeg on tähtis selles mõttes, et lehed peavad küljes olema ja viheldes mitte ära tulema. Kõige parem aeg selleks on jaanipäeva paiku. Aga ka sel ja järgmisel nädalal võib vabalt teha säilitamiseks vihtasid,” kõneles Merirand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles