Üliõpilased koguvad ukselt uksele käies lastele raviraha

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Oliver Reinaas tutvustab Pajusti elanikule Carolin Paluojale lastefondi tegevust ja peagi otsustab ka Paluoja liituda püsiannetajate seltskonnaga.
Oliver Reinaas tutvustab Pajusti elanikule Carolin Paluojale lastefondi tegevust ja peagi otsustab ka Paluoja liituda püsiannetajate seltskonnaga. Foto: Marianne Loorents

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile annetusi koguvad üliõpilased on Lääne-Virumaal sõlminud nädala jooksul püsiannetaja lepingu juba sadade inimestega, kes hakkavad fondi iga kuu toetama kokku 10 000 euroga. Samas pole välistatud, et õigete annetuseküsijate tuules luusivad ringi ka pätid ja hõlptuluteenijad.

Paar nädalat tagasi käis end annetuse küsijaks nimetanud noormees ukselt uksele Tamsalu aedlinnas. Sealsetele elanikele tundus ta kahtlane, kuna ta polevat suutnud end piisavalt korrektselt esitleda ja oli jäänud selgituste andmisel hätta. “Raha ta ei küsinud, küll aga seda, millises pangas mul arve on,” rääkis üks Tamsalu elanik.

Tegelikult liiguvad kliinikumi lastefondile annetusi küsivad 30 üliõpilast Lääne-Virumaal ringi küll, viimasel nädalal peamiselt Rakvere kandis ja Vinni vallas. Aga neil noortel on lastefondi logoga kaelakaart, peas fondi sümboolikaga valge nokats, nad esitavad soovi korral oma isikut tõendava dokumendi, ja kui asi ikka veel kahtlane tundub, saab nende nime ja näo kokku viia kliinikumi lastefondi kodulehel internetis, kus nende pilt ja nimed on kõigile nähtavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles