Endine rattaproff edendab Väike-Maarjas rahvasporti

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kalle Kriit lubas langetada otsuse, kas ta sõidab samuti Pandivere rattasõidul või mitte, enesetunde põhjal vahetult enne starti. Otsus sõltub sellest, kui palju energiat on sõidu korraldamise kõrvalt järele jäänud.
Kalle Kriit lubas langetada otsuse, kas ta sõidab samuti Pandivere rattasõidul või mitte, enesetunde põhjal vahetult enne starti. Otsus sõltub sellest, kui palju energiat on sõidu korraldamise kõrvalt järele jäänud. Foto: Meelis Meilbaum

Aastaid elukutselise jalgrattasportlase leiba maitsnud Kalle Kriit aitab nüüd koos abiliste ja kaasamõtlejatega kodukandis Väike-Maarjas lemmikala ja üldse tervislikke eluviise propageerida.

Homseks kutsub Kriit kõiki huvilisi sõltumata sellest, kas rattasõitu harrastatakse iga päev või mitte, Ebavere tervise-spordikeskusesse Pandivere rattasõidule. Tegu on maastikusõiduga, kus kavas eri pikkusega distantsid. “Pandivere rattasõit toimub tegelikult juba kolmekümnendat korda, kuid sellises formaadis nagu praegu – maastikusõiduna – on see esmakordselt,” rääkis Kalle Kriit. Varem teati Pandivere rattasõitu mitmeetapilise Filter maanteerattasarja ühe jõuproovina, kus kohalikel oli enamasti asja ainult lastesõitudele, mitte 40–50-kilomeetrise tunnikiirusega sõidetavale põhidistantsile.

“Minu idee ongi see, et saada siia sõitma rohkem kohalikke inimesi ja kolida asfaldilt metsa. Seda enam, et Väike-Maarja külje all on selline suurepärane koht nagu Ebavere tervisespordikeskus. Seal on tänavuse Pandivere rattasõidu võistluskeskus,” kõneles Kalle Kriit, kes kümmekond aastat Väike-Maarjas elanuna on vallas juba ammu oma inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles