Naised – me oleme ilusad, ja kellegi arvamus ei või seda kahtluse alla seada

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Kunstnikud Kristi Leppik ja Triin Simson võtavad kunstiprojekti “Naised tsemendis” raames ajakirjaniku rinnalt kipstõmmise.
Kunstnikud Kristi Leppik ja Triin Simson võtavad kunstiprojekti “Naised tsemendis” raames ajakirjaniku rinnalt kipstõmmise. Foto: Marianne Loorents

Kindlasti on olnud iga naise elus hetk, mil ta ei tunne end “piisavalt ilusana”. On vähe niisuguseid enesekindlaid naisi, kes kõnnivad, selg sirge, mööda tänavat, tikkkontsad sillutisel klõbisemas. Kaks naiskunstnikku aga tulid ideele, mis annab nende sookaaslastele võimaluse end näidata, kuid mitte sõna otseses mõttes, vaid tsemendi kaudu.

Ma pole alati olnud oma kehaga rahul. Võrdlusmomente teistega on olnud küllaltki palju. Enda ja teiste arvamusest hoolimata peaksime oma keha väärtustama ja selle üle uhked olema, mitte seda peitma. Kuid olen kogenud hetki, mil ma ei tahakski majast väljuda, sest lihtsalt ei tunne end ilusana.

Esmaspäeval avanes mul võimalus osaleda ühes projektis. Facebookis oli loodud üritus Workshop Naised Tsemendis. Projektil oli kaks eesmärki, mis olid ka selgelt ka välja toodud: võtta naise ülakehast kipsvorm, katta see hiljem tsemendiga ja kasutada valmis töid Kunda tsemendimuuseumis näitusel. Vajutasin going ning jäin edasist infot ootama. Mind valdasid väga suured kõhklused, kuna ma ei teadnud, mis mind täpselt ees ootab ning kas ma olen piisavalt avatud, et lasta oma peaaegu olematust rinnapartiist kipsvorm võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles