Tunnustatud noorsootöötajateks tumedate pilvede kiuste

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Greete Vaher ja Kairit Pärn leiavad, et noorsootöötajaks saamisel on oma osa pealehakkamisel ning töö peab tegema sind õnnelikuks.
Greete Vaher ja Kairit Pärn leiavad, et noorsootöötajaks saamisel on oma osa pealehakkamisel ning töö peab tegema sind õnnelikuks. Foto: Vladislav Musakko

Tööaeg: 24 tundi ja seitse päeva nädalas. Tiim: särasilme, ühiste eesmärkide täitmise poole pürgiv. Need punktid kirjeldavad muu hulgas Rakvere avatud noortekeskust (RANK), kus nüüdseks on noortele suunatud tegevusi aasta aega eest vedanud Greete Vaher ja Kairit Pärn, kes kohalike noorte eneseotsinguid toetades endast kõik annavad.

Kairit Pärna ja Greete Vaheriga vesteldes ilmneb edasiviiv jõud – harmoonia. Enesearengule suunatud ja individuaalsest lähenemisest lugu pidavad noorsootöötajad on iseendaga parimad sõbrad. Nende sõnul on just see aspekt tähtis, saamaks oma potentsiaali kasutada oskavateks inimesteks. See on nagu enda firma loomine, vastas Kairit Pärn, kui küsisin, mida noorsootöö endast kujutab. “Lennukad ideed ja pidev tahe areneda peavad olemas olema, lihtsalt rahastus tuleb mujalt,” tõi ta paralleele ettevõtlusega.

Kahe noore naise Greete ja Kairiti eestvedamisel on koostöös Rakvere linna noortega toimima pandud sotsiaalmeediakanalid, korraldatud meeldejäävaid linnamalevaid, aga ka suurüritusi, millest vääriks Kairit Pärna ja Greete Vaheri sõnul nimetamist Jõulubash, mida väisas üle 800 külalise. See oli noorte korraldatud pidu, mis tänu nende enda teadlikkusele igati viisakas ning meeleolukas püsis. Greete ja Kairiti sõnul on Rakvere linna noorte enda pealehakkamine kiiduväärt. Ideed on lennukad ja teotahe suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles