Võsul tähistatakse Georg Otsa sajandat sünniaastapäeva

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võsul tähistatakse Georg Otsa sajandat sünniaastapäeva.
Võsul tähistatakse Georg Otsa sajandat sünniaastapäeva. Foto: Haljala vald

Pühapäeval algusega kell 19 tähistatakse suurejooneliselt Võsu rannaklubi ees Georg Otsa 100. sünniaastapäeva. Juba seitsmendat aastat korraldavad Toomas ja Hannula Lepp mittetulundusühinguga Looduskaitse Võsul rahva seas populaarseks saanud Georg Otsa mälestuskontserte, ent tänavu on tegu juubeliaastaga ning seetõttu saab pidu ka suursugusem kui muidu.

12. juuli kell 19 avatakse pidulikult Georg Otsa bareljeef Võsu rannaklubi seinal. “1970. aastatel tegi skulptor Erika Haggi bareljeefi Georg Otsast, mis pandi üles laevale Georg Ots,” selgitas idee tagamaid Toomas Lepp. “Kahjuks seda Eestile kuulsust toonud laeva enam pole. Kuna tegemist on kauni kunstiteosega, tekkis meil idee teha sellest pronkskoopia ning asetada see Võsu rannaklubile mälestuseks kuulsale lauljale, kes Võsul oli oma mees. Nõusoleku bareljeefi paigaldamiseks on andnud ka Erika Haggi pärijad.”

Kui bareljeefilt kate eemaldatud ja sõnavõtud kuulatud, astuvad vabaõhulaval üles rahvusooper Estonia solistid Helen Lokuta ja Aare Saal ning rahva lemmiklauljad Kalle Sepp ja Uku Suviste. Õhtut juhivad konferansjee Artur Raidmets ja kupleemeister Peeter Kaljumäe, kes esitavad autentseid estraaditekste, mis kõlasid Võsu laval kuuskümmend aastat tagasi, kus esines ka Georg Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles