Uljaste järvest püüti purakas pooleteisekilone hiigelahven

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nädala sees Uljaste järvest kinni püütud kala kaalus 1,58 kilogrammi ja selle pikkuseks mõõdeti ligikaudu 46 sentimeetrit.
Nädala sees Uljaste järvest kinni püütud kala kaalus 1,58 kilogrammi ja selle pikkuseks mõõdeti ligikaudu 46 sentimeetrit. Foto: Martin Provornikov

Nädala keskel sai hobiõngemees Gennadi Provornikov Uljaste järvest kätte tõelise puraka, kui tema haugilandi otsa oli jäänud poolteist kilo kaaluv ahven. Pärast väikest võitlust õnnestus mehel elukas kahvaga paati tõmmata.

Gennadi läks kalale kella viie paiku varahommikul. “Umbes kell kuus sai ta roostikust üheksa sentimeetri pikkuse vaskse plekklandi otsa ahvena, kes esialgu korralikku vastupanu osutas,” rääkis Gennadi poeg Martin Provornikov.

Enne sellist hiidahvenat ei olnud isa poja sõnul isegi kilost isendit kätte saanud. “Varasemalt on pigem püüdnud selliseid paarisajagrammiseid kalu, see lõi ta rekordi ikka pika puuga üle,” kõneles Martin Provornikov ning lisas, et ahvena teekond lõppes õhtul pere toidulaual. “Panime kala ahju ja tegime ära. Mõnusalt rasvane ja maitsev oli,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles