Väike-Maarja juurtega korvpallur astus karjääris uue sammu

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Hugo Erkmaa (mustas) külastas hiljuti oma korvpallitreenerist isa Aivo Erkmaa eestvedamisel Vinnis korraldatud talendikate noorkorvpallurite treeninglaagrit.
Hugo Erkmaa (mustas) külastas hiljuti oma korvpallitreenerist isa Aivo Erkmaa eestvedamisel Vinnis korraldatud talendikate noorkorvpallurite treeninglaagrit. Foto: Ain Liiva

Sarnaselt Eesti korvpallikoondislase Kaspar Treieriga, kes alustab uut hooaega Itaalia korvpalli kõrgliiga ühes tippklubis Sassari Dinamos, tegi sammu mängijakarjääris edasi tema ea- ja kunagine tiimikaaslane Erkmaa korvpallikooli päevilt Hugo Erkmaa.

​Väike-Maarjas sündinud 21-aastane ja 194 sentimeetrit pikk tartlasest tagamängija sõlmis äsja kahe aasta pikkuse lepingu saapamaa esiliiga paremikku kuuluva Trapani tiimiga, mida juhendab peatreenerina endine Itaalia noortekoondislane Daniele Parente.

42-aastane loots kuulus tegevmängija karjääri ajal ise selliste nimekate meeskondade nagu Pesaro Scavolini ja Bologna Virtus rivistusse, kus täitis mängujuhi rolli.

Hugo Erkmaa sõnul näitas Trapani tema vastu üles väga tõsist huvi, kuivõrd viimastel nädalatel on suheldud ja tulevikku arutatud praktiliselt iga päev. See oli ka põhiline põhjus, miks kuus aastat tagasi Itaaliasse siirdunud mängumees samal liigatasemel heidelnud GeVi Napoli tiimist nüüd Sitsiiliasse siirdub.

"Kindlasti olin väga rahul, kui selline võimalus ja pakkumine tuli, ja mulle tundus kohe, et see on õige koht, kuhu minna," kõneles Hugo Erkmaa. "See on kindlasti järgmine samm edasi karjääris, mida ootasin."

Varasemalt Eesti noortekoondiseid esindanud tagamehe jaoks algas eelmine hooaeg keeruliselt, kui ta enne Itaaliasse naasmist käis sügisel mõnes kohtumises väljakul ka Eesti esiliigas. Sealt lahkus ta peagi Itaalia kolmandasse liigasse (Serie B) Avellino meeskonda, kust tegi omakorda hüppe aste kõrgemal võistlevasse Napolisse.

Kuigi uueks hooajaks oli laual samuti pakkumine Napolist, langetas Hugo Erkmaa valiku talle sobivama Trapani kasuks. "Vestlus treeneriga oli väga positiivne ning oli selge, et ma ei ole tema jaoks lihtsalt väike rollimängija, vaid oluline osa tema mänguplaanist," sedastas Erkmaa. Ta lisas, et kaheks aastaks sõlmitud leping annab omakorda juurde pisut kindlustunnet.

"Nüüd on vaja ennast valmis panna, võimalus ära kasutada ja iga päev endast maksimum anda," lausus Hugo Erkmaa.

Mõnenädalase kodumaal viibimise järel võtab Erkmaa suuna uude koduklubisse augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles