Kulina mõisa hobune tekitas Rakveres elevust

Eva Klaas
, suvereporter
Copy
Keskväljakul oli Amperal põnev uudistada.
Keskväljakul oli Amperal põnev uudistada. Foto: Anti Poolamets

Eelmisel nädalal võis Rakvere tänavatel näha Tori tõugu hobust Ampera, kes ratsanikust perenaise Evelin Poolametsa abiga kesklinnaga tutvust tegi.

Kulinas elav hobune siiski üksnes lõbu pärast Rakveres ratsasõitu ei teinud. Linnaskäigu põhieesmärgiks oli teatri KaRakTer Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuses esitusele tuleva lavastuse "Ivo Schenkenberg ja Hannibali rahvas" tutvustavas videoklipis osalemine. 

Kulina mõisa ja hobuse perenaine Evelin Poolamets sõnas, et võtted läksid kenasti. "Hobuse jaoks oli linnuses isegi lasipuu olemas," kõneles ta. Kui töö tehtud, otsustas pererahvas, et kui juba linnas ollakse, võiks loomale ka linnakeskkonda tutvustada ja teda sellega harjutada. 

Tori hobune Ampera Rakveres filmivõtetel.
Tori hobune Ampera Rakveres filmivõtetel. Foto: Anti Poolamets

Ratsakäik kulges mööda Pikka tänavat Keskväljakule, sealt Tallinna tänavale ja seda mööda linnuse juurde tagasi. Evelin Poolametsa sõnul tekitas hobune maakonnakeskuses omajagu elevust. "Inimesed peatusid, jäid uudistama ja tundsid huvi, isegi autod vähendasid kiirust," kõneles ta.

Tori tõugu hobune Pika tänavaga tutvumas.
Tori tõugu hobune Pika tänavaga tutvumas. Foto: Anti Poolamets

Perenaine oli olnud veidi mures, kuidas selline käik hobusele mõjub ning ega talle stressi ei tekita, kuid tundus, et loomale meeldis. 

Poolametsa sõnul on ta väga rahul, et Pikk tänav uuendati, muu hulgas on see ka hobusega liikumiseks igati sobilik. 

Kuigi Ampera seekord linlastele lõbusõitu ei teinud, kaalub pererahvas sellise võimaluse pakkumist edaspidi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles