Georg Ots jõudis tagasi oma armastatud Võsu rannaklubisse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Georg Otsa bareljeefilt eemaldasid katte Haljala vallavolikogu esimees Vello Väinsalu (vasakul) ja vallavanem Ivar Lilleberg ning bareljeefi rannahoone seinale paigutamise initsiaator Hannula Lepp.
Georg Otsa bareljeefilt eemaldasid katte Haljala vallavolikogu esimees Vello Väinsalu (vasakul) ja vallavanem Ivar Lilleberg ning bareljeefi rannahoone seinale paigutamise initsiaator Hannula Lepp. Foto: Marianne Loorents

Armastatud laulja Georg Otsa sünnist möödus tänavu talvel sada aastat. Oma suved veetis ta sageli Võsul, esinedes tihti ka sealses rannahoones. Alates pühapäevast on ta Võsul tagasi – tänulikud austajad kogusid raha ja perekond Lepa initsiatiivil avati rannahoone seinal Georg Otsa bareljeef.

Esialgu on tegemist siiski ajutise lahendusega – rannahoone seina kaunistab Georg Otsa bareljeefi 3D-mudel, mis on aga kavas esimesel võimalusel pronksi valada.

Skulptor Erika Haggi tehtud bareljeefi originaal kaunistas omal ajal reisilaeva Georg Ots. Pärast seda, kui laev maha kanti, müüdi see hiinlastele vanarauaks ja paraku läks bareljeef kaduma. Küll aga säilis Eesti teatri- ja muusikamuuseumis kipsist algvorm, mis oli olnud aluseks esimese pronksbareljeefi valamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles