Arkna mõis otsib uut omanikku

Eva Klaas
, suvereporter
Copy
Juustutootmine Arkna Mõisas peatati ja praegu müüakse seal soovijatele vanu varusid, mida on mitu tonni, selgitas Olle Saare.
Juustutootmine Arkna Mõisas peatati ja praegu müüakse seal soovijatele vanu varusid, mida on mitu tonni, selgitas Olle Saare. Foto: Meelis Meilbaum

Arkna ajalooline mõisakompleks on müügis. Praegused mõisakompleksi arendajad lõpetasid karjakasvatuse ja peatasid juustutootmise, kuid tegutsevad siiski edasi, peamiselt aianduse valdkonnas.

Kinnisvaraportaalis kv.ee müüakse Arkna ajaloolist mõisakompleksi 1 800 000 euro eest. Arkna Mõisa tegevjuht Olle Saare ütles, et praegused arendajad on toimetanud mõisakompleksis 2014. aastast. “Paraku hakkab jõud raugema, ilmselt soovisime liiga palju ette võtta ja ei jagu energiat,” kõneles Saare.

Mõisakompleks asub umbes 30 hektaril ning koosneb 16 hoonest, millest 11 on arvel mälestisena. Müügis oleva kinnistu juurde kuulub praeguse omaniku korrastatud mõisapark, mille osaks on taastatud viljapuuaed, kus kasvavad vanad, mõisaaegsed sordid – on õuna-, kirsi-, ploomipuud, marjapõõsad. Täielikult on mõisakompleksi hoonetest ennistatud kunagine jääkelder, mida nüüd kasutatakse kauplus-kohvikuna, töid on tehtud ka 1879. aastal valminud peahoone uuendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles