Teenekas maadlustreener sõrmitseb kirikutes kitarrikeeli

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Tapa vallas Jänedal elav Tallinna ülikooli õppejõud, Heiki Nabi kolmel aastal järjest tiitlivõistlustel medalitele aidanud Aleksander Jairus on klassikalise tõstmise biomehaanikat põhjalikult uurinud. Maadluses tema sõnul nüri pumpamisega kaugele ei jõua.
Tapa vallas Jänedal elav Tallinna ülikooli õppejõud, Heiki Nabi kolmel aastal järjest tiitlivõistlustel medalitele aidanud Aleksander Jairus on klassikalise tõstmise biomehaanikat põhjalikult uurinud. Maadluses tema sõnul nüri pumpamisega kaugele ei jõua. Foto: Marianne Loorents

Pühapäevastel jumalateenistustel Kadrinas ja Ilumäel esitab klassikalisel kitarril vahepalu teenekas maadlustreener Aleksander Jairus.

Jumalateenistusi viib läbi Kadrina koguduse õpetaja ja Viru praostkonna abipraost Meelis-Lauri Erikson ning Aleksander Jairus esitab klassikalisel kitarril neli-viis barokkmuusikapala. Jairus ei armasta ennast reklaamida, sest tegemist on hobiga. "Põhitöö on mul treeneritöö," rääkis ta ja selgitas, et tal on muusikaline haridus, kuna õppis noorpõlves klassikalist kitarri, mis on jäänud üheks osaks tema elus. "Vahel tüütab ära see sporditeema, sest ma olen seal üleval juba ära käinud ja selles ei ole midagi huvitavat. Siis tahad natuke vaimule ka toitu," kõneles Jänedal elav Aleksander Jairus, kes tähistas veebruaris oma seitsmekümnendat juubelit.

"Olen teinud ka heategevuskontserte, kui kirikutel on vaja mõneks remondiks koguda," kõneles ta ja selgitas, et esinemine on  pigem võimalus mängida, sest raha pole omaette eesmärk. "Hingerahu ja inimestele rõõmu pakkumine on esmane selle asja juures," rääkis mees. 

Aleksander Jairus rääkis veel, et tal on plaat tulemas, millel barokseid palu ja kus ta natuke kaasaegsemale muusikale tausta mängib. "Mälestus" on suurepärane asi, kiitis ta oma YouTube'ist leitavat lugu. "Sülti ja rokki ma ei mängi, olen pühendanud ennast klassikale," tutvustas teenekas treener oma mängueelistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles