Spordikommentaar: Korvpalliliidu suured käärid

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Margus Martin.
Margus Martin. Foto: Marianne Loorents

Koroonakriis andis nähvaka vastu näppe kõikides valdkondades, teiste seas spordis. Et tagasilööke pisutki leevendada, pakkus kultuuriministeerium valitsuse abil välja eri toetusmeetmed. Üheks selliseks oli sportmängude alaliitudele mõeldud meistriliigade jätkusuutlikkuse toetus.

Nüüdseks on rahajagamise otsused ammu tehtud ja kolme enim tuge saanud spordialaliidu – Eesti Jalgpalli Liidu, Eesti Korvpalliliidu ja Eesti Võrkpalli Liidu – juhatuste vastavad otsused nende kodulehtedel ka vabalt leitavad.

Suurima summa, üle poole miljoni euro kasutada saanud Eesti Jalgpalli Liit kinnitas toetuse andmise põhimõtted ja otsustas jagada toetusraha kolmes täiskasvanute meistriliigas osalejate vahel: abi said nii meeste kui ka naiste meistriliiga, aga ka saalijalgpalli meistriliiga klubid. Seejuures jagunesid summad igas liigas proportsionaalselt. Näiteks kõigile ka­heksale naiste meistriliiga klubile otsustati maksta toetust 10 000 eurot klubi kohta. Premium liigas ehk meeste meistriliigas oli kuuele klubile eraldatava summa suurus võrdselt 36 000 eurot ning käesoleval hooajal UEFA klubisarjades osalevale neljale meeskonnale võrdselt 50 000 eurot. Kõik on lihtne ja arusaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles