Politsei tabas tänu tähelepanelikule liiklejale ühest autost kaks joobes juhti

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Tähelepanelik kodanik aitas politseil peatada kaks roolijoodikut.
Tähelepanelik kodanik aitas politseil peatada kaks roolijoodikut. Foto: Vladislav Musakko

Eile õhtul kella 22 ajal sai häirekeskus teate, et Vinni vallas tahab joobes inimene autoga sõitma minna. Kohale jõudnud patrull autot ei leidnud ja seda asuti otsima.

Kell 23.22 märkasid patrullpolitseinikud kirjeldusele vastavat sõidukit ning andsid peatumismärguande. Autojuht eiras märguannet ning sõitis ühtlase väikese kiirusega edasi. Politseinikud märkasid, et liikuvas autos hakkasid kohti vahetama juht ja kaasreisija. Lõpuks peatus auto kraavis.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Ainar Reinmann teatas, et kontrollimise hetkel oli roolis 18-aastane naine ja kaasreisija 29-aastane mees. "Mees tunnistas kohe, et peatumismärguande ajal oli roolis tema ning kohad oli käskinud ka tema ära vahetada," sõnas välijuht.

Politsei tuvastas kohapeal, et mõlemad juhid olid alkoholijoobes: 18-aastase naise suhtes alustati väärteo- ja 29-aastase mehe suhtes kriminaalmenetlust.

Välijuht tuletab kõigile meelde, et sõiduki alkoholijoobes juhtimine on äärmiselt vastutustundetu ja hoolimatu tegu nii enda kui ka kaasliiklejate suhtes.

"Sõidu ajal kohtade vahetamine ei jää ilmselgelt märkamatuks. Ehkki auto sõitis kohtade vahetamise ajal kraavi, seekord keegi viga õnneks ei saanud," lausus Reinmann ja tänas kõiki kodanikke, kes annavad teada kahtlase sõidustiiliga juhist või inimesest, kes kavatseb autot juhtida, olles samas alkoholi pruukinud. "Iga selline vihje on suur panus turvalisuse loomisel," ütles välijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles