Rakvere OTT kolib Keskväljaku parklasse

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Neljapäevaõhtuti alates kella poole kuuest pargivad sellele Keskväljaku platsile Rakvere OTT-i võrgustiku väiketootjad, pakiruum kõnnitee poole, et huvilised saaksid nende värsket kraami osta.
Neljapäevaõhtuti alates kella poole kuuest pargivad sellele Keskväljaku platsile Rakvere OTT-i võrgustiku väiketootjad, pakiruum kõnnitee poole, et huvilised saaksid nende värsket kraami osta. Foto: Sten Semjonov

Kuus aastat on Rakvere toidu- ja infovõrgustiku Otse Tootjalt Tarbijale (OTT) käima lükatud kaubakohtumine neljapäeviti toimunud Lääne-Virumaa keskraamatukogu parklas, nüüd kolitakse Keskväljakule.

"Raamatukogu on kogukonna keskus, neljapäeviti on seal väga ägedaid üritusi ja ka meie väiketootjate ning külastajate arv on tõusnud, nii et on kitsaks läinud ning oleme juba ammu plaani pidanud veel paremini sobiva koha jaoks," rääkis Rakvere OTT-i eestvedaja Ele Sööl.

Sööli sõnul oli OTT-i esindajail väiketootjate ja Rakvere abilinnapeadega veebruaris töökoosolek, kus abilinnapea Rainer Miltop pakkus kauplemiskohana välja Laada tänaval Swedbanki vastas oleva parkla. Kohavahetus saab praegu teoks, sest raamatukogu parklas on parajasti remonditööd.

"Inimeste teadlikkus on tõusnud, käijaid on rohkem, aja jooksul on ka väiketootjaid juurde tulnud, eelmisel nädalal näiteks oli 13 kauplejat," rääkis Ele Sööl. Tema sõnul on mõistlik soovitud kaup ette tellida, kuid pakutavat toodangut on alati kaasa võetud varuga, nii et ka spontaanselt tulija saab, mis vaja.

Keskväljaku parklas sätivad tootjad oma autod saabumise järjekorras ritta parkla tagumisest nurgast sissesõiduni, suunates auto pakiruumi kõnnitee poole. Ostjad saavad parkida vallipoolsetes ridades.

Suvisel perioodil kestab kaubakohtumine kella 18.30–19.30 ja Keskväljaku parklas plaanitakse neljapäeviti kaubakohtumisi korraldada vähemalt oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles