Ultrasportlane Ratasepp jookseb Rakveres maratoni nädala pärast

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rait Ratasepp (paremal) võttis endale eesmärgiks joosta 20 järjestikusel päeval 20 täispikka maratoni.
Rait Ratasepp (paremal) võttis endale eesmärgiks joosta 20 järjestikusel päeval 20 täispikka maratoni. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval järjekordset eneseületust alustanud ja 20 päeva vältel 20 maratoni joosta otsustanud ultrasportlane Rait Ratasepp võtab Rakveres maratonidistantsi ette järgmisel laupäeval.

Täna viiendat päeva lippav Ratasepp alustas katsumust plaanipäraselt, sest neljal esimesel päeval on ta jooksnud maratoni alla kolme tunni.

Täna Tartus ja homme-ülehomme Pärnus 42,195 kilomeetrit jooksev ultrasportlane märkis, et kogu ettevõtmise teeb tema jaoks keeruliseks just ajaline surve ja jooksu tempo. Maratoni jooksmiseks alla kolme tunni tuleb tema sõnul liikuda kiirusega 14,1 kilomeetrit tunnis, mis teeb kilomeetri läbimise keskmiseks kiiruseks neli minutit ja 16 sekundit.

Rakveres on ultrasportlane raske katsumuse 13. päeval, mis on järgmine laupäev.

Ühtlasi tegi Ratasepp üleskutse, et soovijad võivad kõikjal temaga koos joosta. Kohalik tuntuim ultrajooksja Cris Poll lausus, et temal pole plaanis Ratasepaga koos silgata. "Mul on värskelt maraton selja taga," märkis Poll ja lisas, et ka pakutav tempo talle ei sobi.

Üksikasjalikumat teavet Rait Ratasepa katsumuse kohta saab tema kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles