Aasta põllumehe žürii tuleb Lääne-Virumaa naispõllumehi hindama

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Mullu pälvis aasta põllumehe tiitli Voore Farm OÜ juht Indrek Klammer.
Mullu pälvis aasta põllumehe tiitli Voore Farm OÜ juht Indrek Klammer. Foto: Sander Ilvest

Aasta põllumehe konkursi žürii saabub Lääne-Virumaale hindama kolme siinset konkursi kandidaati. 20. korda toimuval konkursil otsitakse tublit põllumeest tegusate naiste seast. 

Aasta põllumehe konkursi žürii külastab esmaspäeval  Rägavere Mõisa OÜ-s lambakasvatusega tegelevat Pille Hammerbecki, teisipäeval on žürii Krista Tõnuri juures Hüpandi talus Rägavere külas ja õhtul külastatakse Lahe Maamees OÜ-s tegutsevat Diana Pärna Võhma külas. 

Rägavere Mõisa OÜ-s lambakasvatusega tegeleva Pille Hammerbecki kohta öeldakse, et tegemist on tohutult tööka naisega. Ta ise tunnistas, et tema kandidatuuri ülesseadmine on talle suur üllatus. "Oma tugevust ma ei oska öelda, see töö siin on minu jaoks nii igapäevane ja tavaline, et ma ei oska seda hinnata," lausus Hammerbeck. Ta uskus, et kõik kandidaadid on ilmselgelt väga töökad. 

Hüpandi talu perenaine Krista Tõnuri nentis, et talle pole tunnustuse määramine veel kohale jõudnud. Oma väeks ja võimuks pidas ta perekonna kokkuhoidmist ja kirge loomadega tegeleda. "Mul on armastus töö vastu," sõnas Tõnuri

Diana Pärna Lahe Maamees OÜ-st rääkis, et tal on heameel, et naisi on märgatud. Tema sõnutsi on ta ikka lähtunud sellest, et ükskõik, mis toimub ümberringi, missugused on poliitilised tuuled ja ilmastikuolud – alati tuleb edasi minna. "Üheskoos saame kõigest üle. Põllumehed peavad kokku hoidma," nentis ta. Pärna rõhutas, et kui inimene teeb seda, mis meeldib, siis kõik laabub, asjad tulevad hästi välja. 

Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad juba 20. korda aasta põllumehe konkurssi. Tänavune juubelikonkurss on pühendatud põllumajanduses tegutsevatele naistele, kes annavad kodumaisesse toidutootmisse väärika panuse.

Maamajanduse organisatsioonid on esitanud tiitlile kandideerima tosin põllumajanduses tegutsevat naist seitsmest maakonnast.

Tiitel aasta põllumees 2019 tuli Lääne-Virumaale, selle pälvis suurpõllumees, Voore Farm OÜ juht Indrek Klammer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles