Üheks päevaks avatavas restoranis tutvustatakse kitse sarvest sabani

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kitselaut ehk kitsla on kerkimas Haljala vallas Varangul, kus kitse- ja lambakasvatusega tegelevad Marge ja Lauri Salumäe.
Kitselaut ehk kitsla on kerkimas Haljala vallas Varangul, kus kitse- ja lambakasvatusega tegelevad Marge ja Lauri Salumäe. Foto: Erakogu

Mäehansu talu laialdaste huvidega perenaine Marge Salumäe otsustas seekord teha Kitsenduse. Nimelt restorani. Sel kahemõttelisusel on pikk eellugu, mis sai alguse ühest kitsest. Järgmiseks majandas ta juba terve kitsekarjaga, kuni taipas, et kogu elu ongi kitsenenud kitsendusele.

Mäehansu talu tegemistega saab tutvuda juba sel pühapäeval avatud talude päeval. Kitseteemaline laudarestoran avaneb paari nädala pärast üheks õhtuks ja on, vähemasti Lääne-Virumaal, midagi uut. Alati on hea, kui saab proovida maitseid, mis pole mass­tootmisest tulnud. Enamasti mängivad kaasa atmosfäär ja temaatika. Kitsendus pakub nii sõnamängu kui ka stiilipuhast ja eripärast lähenemist.

Kitselaut ehk kitsla on kerkimas Haljala vallas Varangul, kus kitse- ja lambakasvatusega tegelevad Marge ja Lauri Salumäe. Peremees ehitab uut lauta oma kätega ja väikese selgitusena võib lisada, et lambalauta kutsub pererahvas lamblaks ning sõnaraamatust pole mõtet neid originaalväljendeid otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles