Porkuni ootab kuuendat korda bluusisõpru

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Porkuni Bluusi üks külalistest on Tina Bednoff oma
ansambliga.
Porkuni Bluusi üks külalistest on Tina Bednoff oma ansambliga. Foto: Pasi Rytkonen

Eigo Lauri korraldatav kodune muusikafestival Porkuni Bluus toimub tänavu juba kuuendat korda, muusikasõbrad on Porkuni järve äärde Lauri tallu oodatud 24. juuli õhtul.

Eigo Lauri korraldatav kodune muusikafestival Porkuni Bluus toimub tänavu juba kuuendat korda, muusikasõbrad on Porkuni järve äärde Lauri tallu oodatud 24. juuli õhtul.

Tänavu astuvad festivalil üles teist korda Porkunis esinev Vello Jurtom & All Jam, kes seekord viljeleb lisaks jazz’ile bluusi, bluusisugemetega omaloomingut esitav Printshop, Soome ansamblid Holepluggers ja Tina Bednoff & The Coctailers.

Loomulikult on laval ka igal aastal publiku ees käiv Porkuni Bluus Bänd, mille koosseisus on tänavu Peep Pihlak, Peep Raun, Jüri Vlassov, Louie Digman, Ants Viermann, Pavo Raudsepp, Andrus Kullasepp, Tony Kolesnik, Raivo Narits, Rannu Eimla, Argo Toomel, Egert Alama, Raivo Narits ja Ergo Alama.

Holepluggers esitab ehedat souli sugemetega bluusi, ansamblisse kuuluvad Timo Rönkä, Esa Tiainen, Jari Vepsäläinen, Heikki Kärkkäinen ja saksofonist Esa Niiva, kes on mänginud eestlastelegi tuttavates kollektiivides Mamba, Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys.

“Tina Bednoffil on mõnus ja võimas suitsune tämber, mis teeb tema laulud eriti nauditavaks,” rääkis Eigo Laur. Bednoffi muusika põhineb põhiliselt 1940.–1950. aastate rütmibluusil, aga kuuleb ka veidi varasemat ning hilisemat muusikat.

Nagu eelnevatelgi aastatel, toimub kontsert iga ilmaga. Töötab puhvet, kust saab nii sooje kui ka külmi jooke ja suupisteid. “Ja loomulikult ka juba kuulsaks saanud frititud räimi,” lisas festivali korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles