Kadrina paemüüride vahel pilluti sädemeid ja muusikat

Copy

Laupäeval toimus Kadrina nostalgiakeskuse paemüüride vahel meelelahutuslik festival. Programm sai alguse pärastlõunal kella viie paiku, kui festivalile andis avaakordid legendaarne muusik Elmar Sats.

Elmar oli ühtlasi mitmekülgse festivali esimene pääsuke, kes lavale astus. Hiljem võtsid igal täistunnil temalt lava üle ka mitmed teised muusikud - Jaan Pehk, Vaiko Eplik, Andres Roots, Aapo Ilves.

Kella üheksa paiku seadis end lavale Aapo Ilves, kes pakkus rahvale oma loomingut. Rahvast mahtus paemüüride vahele päris palju, kuid istuti ka väljaspool müüre asuval platsil, kuhu oli laudu ja toole istumiseks paigutatud.

"Mind pandi kõige viimasena lavale laulma, öeldi, et ega ma niikuinii poodi ka ei jõuaks," muheles Aapo Ilves, kes oli end lavale sättinud. Rahvale oli muusiku looming vägagi meeltmööda - nii mõnegi laulu rida pani inimesi muigama. Näiteks "Ära sae pekki, millel istud, sa parem räägi temaga".

"Väga tore rahvas oli, targad inimesed teadsid tulla kohale toredale kontserdile," mainis Ilves, kes esitas ka loo oma kunagisest noorest mõrsjast ning rääkis, et muusikut viib edasi see, kui ta kasutab olemasolevat materjali laulu kirjutamiseks - ammutab inspiratsiooni elust enesest. Nii oligi sündinud näiteks laul "Liiga noor ja liiga naine".

"Mul on väga hea meel, et Ahto-Lembit Lehtmets sellise ürituse korraldas. Eriti suur rõõm oli jälle üle hulga aja oma heade sõpradega ühel gaalakontserdil esineda," lisas Ilves.

Pärast kella kümmet võttis platsil koha sisse Müstika Tuleshow, kes suutis oma trikkidega rahvast ahhetama panna. Show eesotsas oli Tallinna neiu nimega Alisa Merkurjeva Tang, kes oli koos oma õpilasega tulnud show'd andma.

Alisa on Free Flow stuudios tuletantsu õpetaja. Tema tuletantsija karjäär algas 2012. aasta suvel, kui ta liitus Kelfirius tuleteatriga. "Ma olen praeguseks tantsimisega tegelenud peaaegu kaheksa aastat," rääkis Alisa vahetult pärast esinemist. See läks neiu sõnul väga hästi, kui välja arvata mõned tehnilised viperused. "Esinemise ajal jäi mitmel korral muusika vait. Õnneks oleme ka sellisteks olukordadeks ette valmistunud ning tegime improvisatsiooni. Enne pole meil sellist asja juhtunud," mõtiskes Alisa etenduse üle.

Jutu sees mainis naine, et sai esinemise ajal ka natukene põletada, kuid see olevat tema jaoks tavaline asi. "Ma olen sellega harjunud," naeratas tuletantsu õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles