Roheline ollus randades ei pruugi olla sinivetikas

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Eile õhtul kella kaheksa ajal oli Võsu rannas veel umbes 500 inimest.
Eile õhtul kella kaheksa ajal oli Võsu rannas veel umbes 500 inimest. Foto: Ain Liiva

Eile oli Võsu rannas üleval punane lipp, mis tähendas, et vette minek on keelatud. Põhjuseks randa uhtunud roheline ollus.

Põline võsukas, päästja ametit pidav Andrus Aasmäe rääkis varasemale kogemusele tuginedes, et sinivetikas näeb teistmoodi välja kui eile Võsul rannas olnud rohekas mass. Tuule pöördudes kaob roheline ollus ära. Aasmäe sõnul polnudki täna hommikul Võsu rannas suurt midagi enam märgata. Ta lisas, et kui tuule suund taas muutub, võib ollus tagasi tulla. Mis see täpselt on, seda peavad Aasmäe sõnul selgitama spetsialistid.

Lipust rääkides täpsustas Aasmäe, et kollast värvi lipu puhul on vette minek inimese enda vastutusel. Punane juba keelab vette mineku. "Kuidas sa ikka keelad, kui ta tahab vette minna," sõnas Aasmäe.

Rohelist ollust nähti eile ka teistes randades, näiteks Karepal ja Rutjal. Viimasest koos lastelastega tulnud vanaema arutles samuti, et sinivetikas näeb välja teistmoodi ja küllap oli tegemist rohevetikaga. Sinivetika vastu räägib ka tõik, et merevees supelnud lastel mingit terviseriket ei olnud. "Lapsed peaksid juba üleni sügelema," sõnas vanaema mõned tunnid pärast rannast tulekut.

Eile õhtul kella kaheksa ajal oli ametlikel andmetel Võsu rannas umbes pool tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles