Kadrina kihelkonna piire mõõdetakse jalgratastel

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Ligi 30 inimest võtavad ette umbes 70 kilomeetri pikkuse rattaretke, mis kulgeb Kadrina kihelkonna piire pidi.
Ligi 30 inimest võtavad ette umbes 70 kilomeetri pikkuse rattaretke, mis kulgeb Kadrina kihelkonna piire pidi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kadrina vallavalitsuse, Kadrina keskkooli ning Neeruti Seltsi ühisprojekti "Matkates Kadrina minevikuradadel" esimese osana saab teisipäeval ja kolmapäeval teoks kahepäevane jalgrattamatk, mille käigus sõidetakse mööda Kadrina kihelkonna lääne- ja põhjapiiri umbes 70 kilomeetrit.

"Tegemist on esimesega neljast matkast, et teha ring peale Kadrina kihelkonnale piire pidi. Aluseks oleme võtnud 1917. aasta kihelkonnakaardi," rääkis projektijuht Evelin Tiiter, kes on ühtlasi Kadrina keskkooli ajalooõpetaja ja Neeruti Seltsi liige.

Rattaretke teekond viib teisipäeval Valgejõe Veinivillast Nõmmeveski, Joaveski, Vihasoo ja Eru kaudu Käsmu. Kolmapäeval sõidetakse edasi Võsu poole ning lõpppeatus on Koljakul.

"Kogu ettevõtmise eesmärk on teadvustada, kui suur Kadrina kihelkond ajalooliselt on olnud. Ühtlasi käime läbi kultuuripärandi kohtadest ning külastame põnevaid paiku, näiteks Pikakoset, kus on käinud paljud kultuuriinimesed, ja läheme külla Seaküla Simsonile," nimetas Evelin Tiiter.

Ta lisas, et kaart retke teekonna ja vaatamisväärsustega lisatakse pärast matka ka veebilehele avastakadrina.ee ning soovijad saavad samu marsruute omal käel läbi sõita ja teele jäävat avastada.

"Esimene retk sellest sarjast pidi olema juba kevadel kanuutades, kuid koroona tõttu jäi see ära. Loodame järgmisel kevadel selle teoks teha, kanuutades piki Valgejõge," täpsustas Evelin Tiiter.

Projekti toetab PRIA LEADER-meetme "Aktiivne ja tegus kogukond" raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles