Suuretüki talus pakuti suliseid elamusi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Suuretüki talu perenaine Heli Napp teab, et lastele meeldib alati udusuliseid kanapoegi hellitada.
Suuretüki talu perenaine Heli Napp teab, et lastele meeldib alati udusuliseid kanapoegi hellitada. Foto: Piret Saul-gorodilov

Läsnal oli avatud Suuretüki talu, kus perenaine Heli Napp peab mitmesuguseid kodulinde, küülikuid ja kitsi. Pühapäeva pärastlõunal pressis rahvamass tallu, autorivi palistas teeserva. Hoovile sisenejate registreerimiseks oli seinale kinnitatud suur tapeedirull. Sõbralik hoovikoer Naima oli toimuvast suures segaduses. Vähe sellest, et ketti pandud – ka turvalint oli ümber veetud.

“Ma arvan, et sõnu pole vaja,” ütles Heli vastuseks küsimusele, kuidas läheb, ja viipas käega üle õue. Rahvast jagus linnuaedikute juurde, kohvikutesse ja meisterdamisnurka. Traktori, külgkorviga mootorratta ja villisesõidu ootel olevatest inimestest oli tekkinud väike järjekord.

“Ja niimoodi on iga aasta avatud talude päeval, aga ma juba tean, et see aasta on rekord,” rääkis perenaine, kelle tiheda kavaga nädalavahetusse oli kaasatud terve pere, mõned sugulased ja naabrid. “Naabrid, naabrid, naabrid,” näitas Heli eri suundadesse. Põhimõtteliselt oli kogu külarahvas abiks. Lisaks veel paar tuttavat kaugemalt.

Rahvast oli registreerunud nii Ameerikast kui ka Hollandist ja tohutu palju tuli Vene turiste. “Nad on väga toredad,” kiitis Heli.

Asukoht soosis külastamist, sest Tallinna–Narva maanteel oli viit üleval ja seal oli palju liiklejaid, kes kasvõi möödaminnes sisse põikasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles