Üleaedsetel on põhjust rekordite rohkuse üle uhkust tunda

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Eesti idapoolseim punkt tähistati reedel vaid ajutiselt, kuid tulevikus saab see koos teiste Ida-Virumaa rekorditega püsiva tähistuse.
Eesti idapoolseim punkt tähistati reedel vaid ajutiselt, kuid tulevikus saab see koos teiste Ida-Virumaa rekorditega püsiva tähistuse. Foto: Andres Pulver

Reedel kuulutas Ida-Virumaa end Eesti kõige rekordirohkemaks maakonnaks. Ühtekokku loeti naabrite juures üles 34 looduslikku või inimkätega loodud Eesti rekordit.

Rekorditemaa pidulik väljakuulutamine toimus Narva Joaorus, Eesti idapoolseimas punktis, mis on samuti üks rekorditest. Idapoolseim punkt on veel tähistamata, kuid Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen rääkis, et kõik rekordid saavad tulevikus kindlasti ka tähise. “Tuleb tähiste väljanägemises kokku leppida ja loodetavasti leiame ka mingi rahastusallika,” lisas ta. Google Mapsi abil on aga kõik rekordid juba praegu leitavad.

Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti direktor Jüri Saija rääkis, et hüdroelektrijaamast pisut allavoolu asuv kaldanukk on küll Eesti idapoolseim punkt ja tähis paigaldatakse sinna, kuid kevaditi ja kõrgveega jääb see koht vee alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles