Võsul algas kolmekümnes bridžifestival

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võsu bridžifestivalil osaleb umbes paarsada mängijat.
Võsu bridžifestivalil osaleb umbes paarsada mängijat. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeva õhtul algas Võsul viimastel aastatel Eesti suurimaks tõusnud bridžifestival, kus nädala jooksul toimuvatel turniiridel käib mängimas umbes 200 sportliku bridži harrastajat. Festival toimub 30. korda.

“Ümmarguse numbri puhul sööme lõpetamisel ikka torti ka,” ütles Toomas Kork, festivali peakorraldaja ja Rakvere Bridži Seltsi president, kes vaatamata kõlavale ametinimetusele oli eile lõuna ajal transamehe rollis. “Spordihoone suur pallimängusaal tuleb ju turniiriks ette valmistada, ainuüksi mängulaudu tuleb saali vedada ligi poolsada,” põhjendas ta.

Festivali raames selgitatakse välja ka Eesti individuaalsed ja segapaaride meistrid. Toimub võistkonnaturniir (kus juba kirjas 18 tiimi) ja esinduslik kolmest sessioonist koosnev GP-turniir, kus osalejaid tavaliselt 70 paari ringis.

“Venelased ei saa tänavu tulla, aga selle eest on lätlasi kaks ja soomlasi kolm korda rohkem kui tavaliselt,” mainis Toomas Kork. “Meie festivali populaarsus kasvas hüppeliselt pärast seda, kui hakkasime tegema soodustusi juuniorpaaridele. Neile pole osavõtutasu, samuti organiseerime neile korraldajate poolt tasuta öömaja Võsu koolis, otse mängusaali kõrval.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles