Mardo Mäeots kihutas Balti karikal neljandaks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Mardo Mäeotsa (esiplaanil) ja Rain Veissbachi veobagid Pilskalnis stardiootel.
Mardo Mäeotsa (esiplaanil) ja Rain Veissbachi veobagid Pilskalnis stardiootel. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel jätkusid Lätis Jēkabpilsi lähistel Balti karikavõistlused veobagide autokrossis, kus rakverlased Mardo Mäeots ja Rain Veissbach olid vastavalt neljas ja viies.

Sarnaselt teiste spordialade tiheda suvehooajaga on veoautokrossi võistluskalender pärast koroonapiirangute lõppu üpris täis: 5. juulil toimus Raplamaal Ohekatkus Eesti meistri- ja Balti karikavõistluste esimene etapp, pühapäeval jätkati Balti sarjaga juba Jēkabpilsis Pilskalni rajal.

Balti karikavõistlusi korraldab Läti Autospordi Föderatsioon ja lõunanaabrid ei väsi üllatamast: kui Ohekatkus kasutati ka Balti sarja sõitudel Eestis levinud võistlussüsteemi, siis Pilskalnis tulid lätlased välja uue plaaniga. Nimelt asetati võistlejad eelsõitudes stardijoonele loosi põhjal, kuid selliselt, et iga mees sai vähemalt korra startida esireast ja korra viimasest reast. Pealtvaatajaile võib selline asi põnev olla, aga võistlejaile on see paras loterii, sest Pilskalni kiirel rajal on möödasõidukohti vähe ja lisaks suurendab selline stardipaigutus avariiohtu esimestes kurvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles