Puhta vee teemapark ja Lahemaa Ökoturism said eriolukorra tõttu toetust

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Puhta vee teemapargis pakutakse 26 riikliku õppekava kohast programmi.
Puhta vee teemapargis pakutakse 26 riikliku õppekava kohast programmi. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab keskkonnahariduse valdkonnas tegutsevat 28 mittetulundusühingut ja sihtasutust, kes eriolukorrast tingituna ei saanud pakkuda aktiivõppeprogramme koolidele ja lasteaedadele, 140 450 euroga. Lääne-Virumaalt said toetust mittetulundusühingud Puhta Vee Teemapark ja Lahemaa Ökoturism, kumbki 8000 eurot.

Keskkonnaminister Rene Koka sõnul näitas eriolukord ilmekalt, kui suur huvi on inimestel looduses viibimise vastu. 

Valitsuse otsusega eraldatud toetussumma aitab keskustel hüvitada tänavu perioodil 12. märtsist kuni 31. detsembrini tehtud väljaminekuid ehk näiteks kommunaalkulude katmiseks, töötasude maksmiseks ja programmide korraldamiseks vajalike vahendite soetamiseks tehtud kulutusi.

Priit Adler MTÜ-st Puhta Vee Teemapark ütles, et kõige keerulisem on kriisiajal olnud just töötajate alleshoidmine. "Minuga koos on tipphooajal meil kahes kohas – puhta vee teemapargis ja Ubari loodustarkuse keskuses – töötajaid 13, nad kõik on väga tublid ja ei istu käed rüpes. Kõige suurem on oht, kui nad meie juures töötada ei saa, siis leiavad nad endale teise töö," lausus Adler. 

Adler märkis, et pärast piirangute lõppu külastati neid usinalt, kuid peale jaanipäeva on olnud suhteliselt vaikne. "Avatud talude päeval oli meil puhta vee teemapargis külastajaid üle kahesaja," märkis Adler ja lisas, et huvilisi oodatakse endiselt nende abil loodust avastama: selleks on 26 programmi gruppidele, lisaks võimalused puuetega inimestele nii ratastoolirajal kui ka meelte aias.

Eestis on üle 100 keskkonnahariduskeskuse ning nendest pooled on sihtasutused ja mittetulundusühingud, kus pakutakse eri vanuseastmetele õppeprogramme, mis toimuvad enamasti keskustes või looduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles