Ridalaan maalis oma teosed hetkesse

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Kunstnik Ivo Ridalaan oma maalide tausta inimestele avamas.
Kunstnik Ivo Ridalaan oma maalide tausta inimestele avamas. Foto: Sten Semjonov

​Rakvere Moonaküla linnaosa kunstniku Ivo Ridalaane näitus avati 14. juulil Rakvere Galeriis. Näituse pealkiri "Maalitud hetked" peegeldub kunstniku teostest, kuna iga teos on sündinud mõnest kindlast hetkest või mälestusest. 

Ivo Ridalaan on iseõppinud kunstnik, kes on osa võtnud kõikidest Rakvere Galerii näitustest alates 2004. aastast. “Ivo on väga tubli ja sümpaatne kunstnik-iseõppija. Ta on kasvanud ja arenenud meie galeriis. Tema julge pealehakkamine ja edasipüüdlikkus on andnud talle väga tugeva tehnilise poole oskuse maalimistehnika ja kompositsiooni vallas. Aastatega tehtud edusammud on märkimisväärsed,” nentis Rakvere Galerii kuraator Riho Hütt. Ridalaan alustas maalimise teekonda koopiamaalide ja natüürmortidega. Kunstnik on jäljendanud näiteks nii Vincent van Goghi maali “Päevalilled” kui ka fragmenti Sandro Botticelli hiigelmaalist “Kevad”.

“Kui ma teen millestki koopia, siis ma näen, mida teen, mul on kindel siht maalida originaalist koopia, kuid teised maalid on maalitud rohkem tunnete põhjal ja isiklikuma taustaga,” lausus Ridalaan mõtiskledes. Mitmel natüürmordil on kunstnik kujutanud puuvilju. Kunstniku enda lemmikteos sellelt näituselt on “Pojengid”, mis valmis eksponeeritavatest töödest viimasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles