Uhtna virgestusväljakul saab käia lauatennist mängimas

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Uhtna noortetuba kutsub vaba aega väljas veetma. Pinksilaua taga on võimalus vältida lähikontakti.
Uhtna noortetuba kutsub vaba aega väljas veetma. Pinksilaua taga on võimalus vältida lähikontakti. Foto: Diana Pähkel

Eesti noorsootöö keskus (ENTK) toetas noortekeskusi, et aidata peale eriolukorda noortel tavaellu naasta, ja Uhtna noortetuba soetas kõigepealt pinksilaua. 

Noorsootöötaja Diana Pähkel rääkis, et ENTK suvine projekt sai kirjutatud, et aidata noortel omavahelist suhtlemist taastada. Suve jooksul püütakse noorsootööga tegeleda välitingimustes, vältimaks noorte kogunemist väikestesse ruumidesse. Tegevuste tarbeks soetatakse erinevaid õuemänge ja vahendeid. Juba on võimalik Uhtna virgestusväljakul lauatennist mängida. Soetamisel on veel väljas kasutatav õuemale, vibud ja kriket.

Mängude valikul mõeldi, et noored leiaks endale meeldiva ajaviite ja et oleks vaheldust. Lisaks mängudele hangitakse tulevikus telk ja pingid, et ilm ei segaks. "Koos tegutsemine on noortele oluline ning aitab kaasa sotsialiseerumisele. Niigi on lapsed tänapäeval ninapidi nutiseadmes ega mängi nagu omal ajal. Koroona võimendas isoleeritust veelgi," rääkis Diana Pähkel.

Tegevuste käigus õpivad noored tegema meeskonnatööd, paranevad füüsiline vorm ja suhtlemisoskus. Kompromisside tegemise oskust saab ainult teistega koos arendada, samuti probleeme lahendada. Ühiskasutuses olevate asjade hoidmise ja hooldamisega suureneb vastutustunne.

Uhtna noortetoale laekunud toetussumma suuruseks on 1700 eurot. Projekti elluviijad paluvad kõigil kasutajatel lauatenniselauda ja hiljem soetatavaid mänguvahendeid säästvalt kasutada, et rõõmu jätkuks kauemaks. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles