Esimesed omavalitsused said kätte majanduse elavdamise investeeringutoetused

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Tapa vald sai toetust ka Jäneda kooli remondiks.
Tapa vald sai toetust ka Jäneda kooli remondiks. Foto: Eva Klaas

Rahandusministeerium on eraldanud neljale esimesele kohalikule omavalitsusele investeeringutoetuse, mida on võimalik riigilt taotleda kohaliku majanduse turgutamiseks.

Toetus on ajendatud koroonaviirusest tingitud eriolukorrast ning mõeldud selle majanduslike tagajärgedega toimetuleku lihtsustamiseks.

"Väike-Maarja ja Tapa vallad ning Loksa ja Maardu linnad on kõige kiiremini toimetanud omavalitsused, kelle esitatud taotlused investeeringutoetuse saamiseks on saanud positiivse otsuse," nimetas riigihalduse minister Jaak Aab.

Väike-Maarja vallale eraldati 31 832 eurot Rakke bussijaama rekonstrueerimiseks, Tapa vald sai aga toetust koguni nelja objekti jaoks: 28 594 eurot mänguväljaku rajamiseks Tamsalu tammeparki, 29 273 eurot Nooruse 2 hoone teise korruse ruumide kohandamiseks lasteaia rühmadele, 74 850 eurot Jäneda kooli fassaadi ja katuse rekonstrueerimiseks ning 43 640 eurot Tamsalu kultuurimaja ringiruumide remondiks.

Investeeringutoetust on võimalik taotleda 15. novembrini. Kohaliku omavalitsuse üksuste investeeringumahu suurendamiseks on planeeritud kokku 70 miljonit eurot. Toetus on mõeldud uutele, 2020. aasta eelarves kavandamata objektidele. Omavalitsus võib selle raha eest ehitada, lammutada või remontida mistahes objekte, paigaldada kommunikatsioone või soetada uut mööblit.

"Innustame ka teisi omavalitsusi meile oma taotlusi esitama, sest tänu sellele meetmele saab elavdada nii kohalikku ettevõtlust kui ka pakkuda inimestele tööd," lausus minister Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles